Zieke Wieteke van Dort niet bij Pasar Pusaka in Grave

zaterdag 22 juni 2024 Peter Linders

Ze noemden het eerst een Pasar Malam, maar hebben uiteindelijk gekozen voor de naam Pasar Pusaka. Dit festival vindt plaats op 22 en 23 juni 2024. 

Het evenement is bedoeld om een indruk te geven van het Indisch Erfgoed, waarbij Stichting Indië-Herdenking zoveel mogelijk aspecten van het leven in het voormalige Nederlands-Indië wil laten zien en ervaren. Net als vorig jaar zal het programma plaatsvinden in en rondom het wijkgebouw van Esterade aan de Estersveldlaan in Grave (Estersveld). Op zaterdag en zondag is er een markt van 12:00 tot 18:00 uur waar bezoekers kunnen genieten van heerlijke Indische hapjes (ook om mee te nemen), een prachtige fototentoonstelling en diverse kraampjes met meubels, batik, boeken en andere producten uit Indonesië.

Wieteke van Dort 'Tante Lien' ernstig ziek

Actrice en zangeres Wieteke van Dort zou tijdens deze Pasar Pusaka weer aanwezig zijn als Tante Lien. Helaas is van Dort ernstig ziek. En kan dan ook niet in Grave aanwezig zijn. Bij de zangeres en actrice is kanker met uitzaaiingen geconstateerd.
Wieteke van Dort verwierf in de jaren zeventig van de vorige eeuw grote bekendheid met televisieprogramma’s voor de jeugd als Oebele en De Stratemakeropzeeshow. Zeer geliefd was ook de Late Late Lien Show waarin haar alter ego Tante Lien Indische gasten en artiesten ontving.  Van Dort trad als Tante Lien nog veelvuldig op in het land en was dit jaar nog te zien in de speelfilm Verliefd op Bali. Als gevolg van haar ziekte heeft Wieteke van Dort al haar werkzaamheden neergelegd. ‘Wieteke is een erg lieve vrouw, we hebben haar onze harten gesloten en wensen haar de komende tijd rust met haar familie en vrienden’, zegt organisator Evy Boer-De Wit.

Terug naar nieuwsoverzicht