Theaterstuk Huis 44-24 laat stevige indruk achter in het Land van Cuijk

zondag 23 juni 2024 Peter Linders

Vorige week konden we via verschillende media genieten van het indrukwekkende theaterstuk Huis 44-24. Verslaggever Peter Linders van Omroep Land van Cuijk woonde de voorstelling bij in het openluchttheater in Overloon. Een cast van ongeveer 70 acteurs bracht een overweldigende performance waarbij het publiek werd meegenomen in de dilemma's van oorlog en hedendaagse kwesties. Het verhaal speelt zich af in een schilderachtige woning in het bos, waar een gezin worstelt met angsten, onderlinge conflicten en bedreigingen van buitenaf.
 

Producent Bas Leenders benadrukte: "Het spelen in het openluchttheater maakt het zo levensecht, zelfs de brullende kikkers, vleermuizen en een echte uil deden mee en voegden een extra dimensie toe aan de lange en mooie dialogen."

Dit theaterstuk is een staaltje van technisch vernuft met een mix van humor, angst en actie. "We willen het verhaal vertellen zonder onze eigen waardering op te dringen," verklaarde scenarioschrijver Rick Hooijberg aan onze verslaggever. Wij geven dit stuk een dikke verdiende 9.

Geralateerde artikelen:

Terug naar nieuwsoverzicht