AgriFood Tech Land van Cuijk organiseert Symposium New Energy

vrijdag 22 december 2023 Roger van Bracht

AgriFood Tech Land van Cuijk organiseert Symposium New Energy over de status van de  energietransitie 

Op dinsdag 23 januari organiseert Platform AgriFood Tech Land van Cuijk het Symposium New Energy  in de Weijer in Boxmeer. Tijdens het symposium worden bezoekers meegenomen in de stand van  zaken betreffende de energietransitie, van wereldwijd tot onze regio. Sprekers van LC Energy en  QING, projectontwikkelaars en advies -en ingenieursbureau in hernieuwbare energieprojecten,  nemen ons mee over de kansen die er liggen voor een samenleving gebaseerd op hernieuwbare  energiebronnen en welke stappen er nodig zijn om daar in 2045 als maatschappij te komen. In  Nederland maar ook in onze regio! 

Een panel van jonge (max. 35 jaar) ondernemers, werknemers en bewoners van onze regio,  geïnitieerd door Community ME-N-U, vertegenwoordigt tijdens het evenement de stem van de jonge  generaties. Zij hebben nog decennialang te maken met de effecten van de keuzes die nu worden  gemaakt. Zij stellen, feitelijk als het geweten van de zaal, kritische én constructieve vragen aan  sprekers en publiek.  

Aan het einde van de avond formuleert de zaal samen met het jongerenpanel een maatschappelijke  en regionale opgave waar jongeren tijdens een hackaton van Community ME-N-U mee aan de slag  gaan. Een hackaton is een innovatiesprint waarin verschillende groepen met diverse  brainstormtechnieken werken aan oplossingen voor een (maatschappelijk) vraagstuk. De ME-N-U  hackaton zal als vervolg op het Symposium New Energy aan het begin van het voorjaar plaatsvinden.  De uitkomst vormt de basis voor een advies aan de regio.  

Aanmelden voor het Symposium New Energy kan via deze link. 

Het Symposium New Energy wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Land van Cuijk en  Maasduinen, Agrifood Capital en de gemeente Land van Cuijk.

Terug naar nieuwsoverzicht