Max Vitaal stimuleert 55-plussers in Land van Cuijk om in beweging te blijven

dinsdag 22 oktober 2024 Hans Graat

De gemeente Land van Cuijk slaat de handen ineen met Max Vitaal. Max is het fictieve boegbeeld van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in november van start gaat. Het project moedigt senioren aan om fit en actief te blijven door hen op een laagdrempelige – en vaak gratis – manier kennis te laten maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in de gemeente.

Max Vitaal is een logisch gevolg van de succesvolle stimuleringsprojecten Sjors Sportief en Sjors Creatief waarbij kinderen de kans krijgen om vrijblijvend sport- en creatieve activiteiten te ontdekken. Dankzij Max Vitaal krijgen 55-plussers voortaan dezelfde kans, maar dan vooral om fit en actief te blijven.

Kennismaken met sport en cultuur

Max Vitaal is een initiatief van de gemeente Land van Cuijk in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Sportwethouder Willy Hendriks-van Haren is blij met dit initiatief: “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk senioren fit en actief blijven. Max Vitaal maakt het voor 55-plussers mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.

De Sjors-formule

Max Vitaal is onderdeel van de Sjors-formule. Die heeft zich in ruim 150 gemeentes in Nederland al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat senioren zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor kennismakingslessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe seniorenleden aan zich te binden.

Inschrijven en aanmelden


Dankzij de brede deelname van sportverenigingen en cultuurinstellingen is er een rijk en gevarieerd aanbod aan activiteiten. Het totale activiteitenaanbod wordt gepresenteerd op de gloednieuwe website www.actief.landvancuijk.nl/.  Op deze website kunnen de senioren maar ook inwoners van andere leeftijdsgroepen zich inschrijven voor de activiteiten. Aanbieders van sport en cultuur kunnen hun proeflessen en activiteiten ook gemakkelijk presenteren op deze website.

Terug naar nieuwsoverzicht