Speuren naar paddenstoelen op landgoed Mariëndael in Velp

zondag 22 september 2024 Roger van Bracht

Ze steken overal hun kopjes weer op en je komt ze al op veel plekken tegen. De vruchtlichamen van vele soorten schimmels in de bodem en op bomen. Zondag 13 oktober houden natuurgidsen van IVN Grave hiervoor een speciale natuurwandeling op Landgoed Mariëndaal in Velp bij Grave. Tijdens de wandeling gaan ze met u op zoek naar paddenstoelen in het bos en vertellen er alles over.

De wandeling is interessant en leuk voor jong en oud en vooral voor kinderen. Kinderen kunnen aan de hand van een zoekkaart proberen te achterhalen welke soort paddenstoel ze hebben gevonden.

De wandeling begint om 10.00 uur op het grote parkeerterrein bij de Sint Jozefschool aan de Beukenlaan 6 in Velp en duurt ongeveer tot 12.00 uur. De zoektocht is geschikt voor zowel volwassenen en kinderen en gaat ook over onverharde paden.  Hebben we te maken met een plaatjeszwam of buisjeszwam? Neem een spiegeltje mee zodat je ook onder de paddestoel kunt kijken.

Na afloop is er in het Buitenhuis bij de kinderboerderij koffie, thee of limonade. Deelname aan de wandeling is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom.

Terug naar nieuwsoverzicht