Informatieavonden van Merletcollege en Elzendaalcollege-Metameer

donderdag 21 december 2023 Roger van Bracht

Land van Cuijk / Gennep – Gaat uw kind straks naar de brugklas? Dat is een belangrijke stap voor groep 7 en 8 en hun ouder(s)/verzorger(s). Op de informatieavonden in januari geven het Merletcollege (Cuijk, Grave, Mill) en Elzendaalcollege-Metameer (Boxmeer, Gennep, jenaplan en Stevensbeek) informatie over het voortgezet onderwijs. De avonden beginnen om 19.00 uur.

Ouders/verzorgers van groep 7 en 8 krijgen alle informatie over de brugklassen van het Merletcollege en Elzendaalcollege-Metameer. Welk type onderwijs bieden scholen aan? Hoe verloopt de overstap van basisschool naar middelbare school? En welke school past bij mijn kind? Tijdens de informatieavonden krijgen ouders/verzorgers belangrijke informatie, maken kennis met docenten en leerlingen en proeven de sfeer in de school. Dit helpt bij de schoolkeuze.

 

Dinsdag 9 januari

Merletcollege Cuijk

Woensdag 10 januari

Merletcollege Mill

Donderdag 11 januari

Merletcollege Grave

Donderdag 11 januari

Elzendaalcollege Gennep

Maandag 15 januari

Elzendaalcollege Boxmeer

Dinsdag 16 januari

Elzendaalcollege Boxmeer

Woensdag 17 januari

Merletcollege Cuijk

Maandag 22 januari

Metameer jenaplan Boxmeer

Dinsdag 23 januari

Metameer jenaplan Boxmeer

Donderdag 25 januari

Metameer Stevensbeek

 

Kennismaking en sfeer proeven

Rector Iedje Heere namens de vo-scholen: “Wat fijn dat we alle ouders van leerlingen uit groep 7 en 8 op school mogen ontvangen voor de zo belangrijke informatie over het voortgezet onderwijs. We willen alle ouders de kans geven om de sfeer op school te proeven en door het schoolgebouw te lopen. Maar ook hen de kans geven om vragen te stellen aan onze leerlingen en docenten. We hopen van harte dat de leerlingen van groep 8 op deze manier in maart een goede schoolkeuze kunnen maken.”    

Kijk op www.3voscholen.nl voor meer informatie. Alle informatie over de brugklas en filmpjes over de school zelf, zijn terug te vinden op de brugklaspagina’s van de scholen.

 

Terug naar nieuwsoverzicht