Anja Geurts wordt de nieuwe kwarTAALdichter

vrijdag 21 juni 2024 Hans Graat

Nieuwe kwarTAALdichter

Omroep Land van Cuijk is verheugd om te mogen melden dat Anja Geurts uit Beers de derde kwarTAALdichter van dit jaar wordt. Op vrijdag 28 juni zal zij de kwarTAALdichter-pen overnemen van Koen de Vries.

‘Wanneer ben je een dichter?  Als een van je gedichten in een tijdschrift of bundel gepubliceerd wordt?’ Dat vroeg Anja Geurts zich eens af. Toen in 1990 een gedicht van haar in een bijlage van Margriet met "Nachtgedichten" werd opgenomen, wist ze het: Ik ben een dichter.

Taal zo zegt Anja is iets waarmee je kunt spelen, waaraan je plezier kunt beleven en waarmee je tegelijkertijd serieuze onderwerpen aan kunt snijden.

 

Estafettebijeenkomst KwarTAALdichter

Anja Geurts wordt ingehuldigd als kwarTAALdichter tijdens de volgende estafettebijeenkomst. Dat is een ceremonie die inmiddels is uitgegroeid tot geliefd podium voor regiodichters

In januari 2022 schreven wij dat Karin Wildenberg als eerste KwarTAALdichter werd van het gezamenlijke project van De Kneep en BiblioPlus. Het was nog Coronatijd en de start vond plaats tijdens een eenvoudige ceremonie in de bibliotheek van Cuijk.

De tweede bijeenkomst nodigde uit om de opzet te verbreden tot een estafettebijeenkomst waar afscheid werd genomen van de vertrekkende kwarTAALdichter en de aantredende kwarTAALdichter welkom geheten

Het kwarTAALdichterproject loopt nu twee en een half jaar en de estafettebijeenkomst heeft een eigen signatuur gekregen. Er is een groep vaste gasten ontstaan van regiodichters en van poëzieliefhebbers en een groep supporters van de nieuwe kwarTAALdichter.  

Ceremonie

Het programma begint met het aanbieden van het podium aan aanwezige dichters om uit eigen werk voor te dragen. Van deze mogelijkheid wordt goed gebruikgemaakt. Vervolgens worden de vertrekkende en inkomende kwarTAALdichters geïnterviewd en dragen zij voor uit eigen werk.

De volgende estafettebijeenkomst vindt plaats op vrijdag 28 juni om 15.00 uur in het Huis van Cuijk.

Middels dit bericht nodigen wij Regiodichters en poëzieliefhebbers uit. Aan deze deelname zijn geen kosten verbonden.

Terug naar nieuwsoverzicht