ZooParc biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger

vrijdag 19 april 2024 Roger van Bracht

Altijd al willen weten wat er komt kijken bij het verzorgen van de dieren in een dierentuin? Ooit zelf een luiaard of leeuw willen voeren? Vanaf mei kan dit in ZooParc Overloon: het park biedt bezoekers vanaf dan de kans om zelf een halve dag in de huid van een dierenverzorger te kruipen.

 

Tijdens 'Keeper for a day' lopen deelnemers een halve dag mee met een dierenverzorger en helpen ze met de dagelijkse werkzaamheden die bij de verzorging van dieren komen kijken, van het schoonmaken van de stallen, tot het maken van verrijkingsmateriaal en het bereiden van het voedsel voor bijvoorbeeld de maki's, dwergapen, luiaarden, giraffen, miereneters, dwergnijlpaarden en leeuwen.

 

Deze activiteit komt voort uit een veelgestelde vraag in het park, vertelt Roel Huibers, general manager van ZooParc: "We krijgen regelmatig verzoeken van bezoekers of ze met een dierenverzorger mee mogen lopen. Dat spreekt enorm tot de verbeelding - en dat snappen we uiteraard heel goed, want het is ook fantastisch."

 

Eerste in Nederland

Volgens Huibers is dit een kans die in Nederland zelden voorbij komt. "In het buitenland zijn er al wel parken die deze kans bieden, en die plekken zijn vaak al maanden van te voren volgeboekt. In Nederland kunnen liefhebbers op een aantal plekken wel rondleidingen krijgen in de stallen, en soms zijn er activiteiten waarbij je kan helpen met het maken van bijvoorbeeld fruittaarten voor dieren, maar echt letterlijk met je voeten in de mest staan of het voedsel van dieren ook daadwerkelijk geven, dat kan haast nooit in Nederland. We verwachten dan ook dat we met deze activiteit heel veel dromen kunnen vervullen."

 

Het gaat om een exclusieve kans: de activiteit wordt alleen op woensdag en vrijdag aangeboden, van mei tot en met oktober. Per dagdeel kunnen maximaal twee deelnemers meedoen. Dit is mogelijk voor iedereen vanaf 15 jaar, op voorwaarde dat ze fit genoeg te zijn om veel te kunnen lopen en bepaalde werkzaamheden ook echt zelf uit kunnen voeren.

 

Goed doel

Naast dat het een fantastische ervaring biedt, dragen deelnemers ook bij aan het beschermen van bedreigde diersoorten en hun leefomgeving: 10 procent van het deelnamebedrag van 195 euro per persoon, wordt namelijk gedoneerd aan Stichting Wildlife, een organisatie die zich inzet voor het behoud van diersoorten en hun leefgebieden in binnen- en buitenland. "Hoe gaaf is dat: je hebt zelf de dag van je leven en ondertussen draag je bij aan soortbehoud. Volgens mij is het voor iedereen win-win", aldus Huibers.

 

Opgeven voor 'Keeper for a day', voor jezelf of als cadeau aan iemand anders, kan via de website.

Foto's: ZooParc

 

Terug naar nieuwsoverzicht