Het Weijerkoor geïnspireerd door het Noorderlicht

vrijdag 19 april 2024 Roger van Bracht

Wie is er niet gegrepen door het adembenemende fenomeen van het Noorderlicht, aurora borealis? De legendes en verhalen rondom het Noorderlicht zijn al eeuwenlang een bron van fascinatie en inspiratie. Kunstenaars, dichters en componisten hebben zich laten inspireren door de betoverende schoonheid van het Noorderlicht, in de muziek bijvoorbeeld door composities die de mystiek en de majesteit van dit natuurwonder proberen vast te leggen. 

Het thema Noorderlicht is door het Weijerkoor uit Boxmeer gekozen voor haar voorjaarsconcert. Op 21 april zal het Weijerkoor in de kerk van Beugen een concert geven met een eerbetoon aan de rijke sfeervolle composities van moderne Scandinavische componisten, zoals Ola Gjeilo, Andre Arnesen en Siri Siisask. 

Het koor staat onder leiding van Loes Wijnhoven, die inmiddels helemaal haar rol heeft gevonden als dirigent van het Weijerkoor. De begeleiding van het koor zal worden verzorgd door cellist Renée Wijnhoven en pianist Wouter Broens. 

Mocht u na afloop van het concert enthousiast zijn en meer willen weten of meezingen bij het Weijerkoor iets voor u is, dan nodigen we u van harte uit contact op te nemen met het koor. Contactinformatie vindt u op de website: www.weijerkoor.nl

Het concert vindt plaats zondag 21 april om 14.30 uur in de kerk Maria ten Hemelopneming te Beugen. De deuren gaan om 14.15 uur open voor publiek. De entreeprijs bedraagt aan de kassa € 17,50 en in de voorverkoop via de website € 15,00. Kinderen tot 14 jaar mogen gratis komen luisteren. Na afloop van het concert schenken we een drankje voor de bezoekers. 

We hopen u te mogen verwelkomen! 

Terug naar nieuwsoverzicht