Openlucht theater Overloon brengt Het Huis 44-24

dinsdag 18 juni 2024 Peter Linders

In de maand juni wordt in het Openluchttheater Overloonw een spectaculaire theaterbelevenis opgevoerd: 'Het Huis 44-24'. Dit stuk draait om de bevrijding in 1944, precies 80 jaar geleden, en de hedendaagse uitdagingen. 

Centraal in het verhaal staat 'Het Huis', en het theaterstuk is de opvolger van 'Weg uit de Peel' en 'Strijd om de Kathedraal'. 'Het Huis 44-24' is echter een totaal andere productie met een nieuw creatief team.Het stuk verkent wat zich vroeger afspeelde en wat er nu gebeurt, en vergelijkt de overeenkomsten en verschillen tussen toen en nu. Het daagt de kijker uit om na te denken of er eigenlijk wel zoveel is veranderd. 'Het Huis 44-24' is dus niet zomaar een bevrijdingsverhaal; het is een nieuwe, meeslepende, humoristische en spectaculaire theaterbelevenis.

Deze productie is een initiatief van Stichting de Theatermakers van Bas Leenders, Jacques en Casper Vriens. Jacques en Casper, vader en zoon, zijn beide fervente theatermannen. Samen met Bas, die ook besmet is met het theatervirus, vormen zij een dynamisch team.De samenwerking begon rond de productie van 'Van wor ik bén' in 2015 en 2016, waarbij Casper de techniek verzorgde. Jacques had nog een boek waar hij iets mee wilde doen, en Bas zag er potentie in. Dit leidde tot de oprichting van Stichting de Theatermakers en hun eerste productie 'Weg uit de Peel' in 2017.

'Het Huis 44-24' biedt een bijzonder decor, tientallen spelers uit Brabant en Limburg, en indrukwekkende effecten, wat zorgt voor een spektakel voor iedereen vanaf ongeveer 10 jaar. Bezoeker Bepoy Klaassen uit Cuijk beschrijft het als 'razend knap in elkaar gezet, met prima spel, unieke locatie, verrassende wendingen en een spiegel die de toeschouwer wordt voorgehouden. Goed en fout bestaat niet.'

De Theatermakers hebben hun sporen verdiend met eerdere producties, en met 'Het Huis 44-24' leggen zij de lat nog hoger. Het stuk is te zien in het Openluchttheater Overloon tussen 14 en 23 juni. Meer informatie is te vinden op de website van het Openluchttheater.

Terug naar nieuwsoverzicht