Lezing Kunst Boxmeer BiblioPlus

maandag 16 september 2024 Roger van Bracht

Hel & Hemel: goed en fout in de kunstgeschiedenis.

Is iets dat 'mooi' of 'schoon' is ook automatisch 'goed', of kunnen ook 'kwade' dingen mooi zijn? Cultuurfilosoof en kunsthistoricus Daan Lodder verkent op donderdag 3 oktober deze en meer vragen tijdens zijn lezing in de Bibliotheek van Boxmeer. Als startpunt behandelt hij het literaire meesterwerk ‘de goddelijke komedie’, van renaissance kunstenaar Dante. Een verhaal waarin de hoofdpersoon afdaalt naar de diepten van hel en terugkeert in het paradijs. Gedurende de lezing zullen vele van deze en andere verbeeldingen van ‘goed’ en ‘kwaad’ in de kunstgeschiedenis de revue passeren. Daarnaast gaan we op zoek naar een hedendaags perspectief. Kunnen we, zonder elkaar te willen overtuigen van individuele smaak, tot nieuwe inzichten komen over de verhoudingen tussen ethiek en esthetiek in onze moderne maatschappij? 

Deze inzichten kunt u vervolgens meenemen tijdens een rondleiding aan de expositie Hel & Hemel in Overloon. In dit kunstwerk, een onderdeel van de Kapellenbaan, heeft Eveline Visser zich ook door het werk van Dante laten inspireren. Het bezoek aan deze expositie vindt plaats op zaterdag 5 oktober. U koopt dus een ticket voor zowel de lezing (3 okt), als voor de rondleiding (5 okt). U kunt een voorkeurstijd voor uw bezoek aangeven, tijdens het de aanschaf van uw ticket.* Tickets zijn te koop via biblioplus.nl/agenda.

Deze activiteit wordt georganiseerd door Bibliotheek BiblioPlus en de Kapellenbaan van Stichting Cultuur zonder Grenzen (www.kapellenbaan.nl). 

*Indien verhinderd op 5 okt, graag melden tijdens aanschaf ticket.

 

Do 3 okt + Za 5 okt | Combinatieticket € 15 | Tickets te koop via biblioplus.nl/agenda 

Foto: Cecilia Tabak

Terug naar nieuwsoverzicht