Rob’s Blasmusik im Herbst

zondag 15 september 2024 Hans Graat

Op zondagmiddag 22 september vindt het blaaskapellenevenement “ Rob’s Blasmuzik im Herbst “ in Wanroy plaats. 

Het evenement vindt plaats in ’t Wapen van Wanroij, Kwikstraat 6. De zaal gaat open om 12.30 uur en start om 13.00 uur. De entree bedraagt 5 euro. Tijdens dit evenement treden 3 bekende kapellen op: Blaaskapel de Rozenbottels uit Haps, Muzicanka uit Blerick en de Ellenthaler uit Ell

 

De Rozenbottels

De Rozenbottels uit Haps, een blaaskapel bestaande uit 13 enthousiaste leden. Ze verzorgen jaarlijks vele optredens in Haps tot ver daarbuiten en dat doen met heel veel plezier. De Rozenbottels bestaan al sinds 1968 en in al die jaren hebben ze vele mooie muzikale momenten mee mogen maken en ze hopen dat natuurlijk nog heel lang te mogen doen want: Muziek geeft kleur aan het leven. Het repertoire bestaat uit Böhmische, Tsjechische, Moravische en Egerlander muziek maar muzikale uitstapjes zijn ons ook niet vreemd.

 

Muzicanka

Neem 13 gedreven muzikanten met een passie voor de Moravische blaasmuziek. Voeg daar aan toe een vlotte, spontane presentatrice die de muziek én de muzikanten door en door kent. Het geheel wordt gekruid met een vleugje eigen interpretatie, een lepeltje lef en een snufje brutaliteit. Dat is het recept voor Muzičanka.

Muzičanka heeft haar thuisbasis in Blerick. Samen met muzikaal leider Bas van Gestel halen ze het beste uit zichzelf om zo de Mährische blaasmuziek volledig tot zijn recht te laten komen, en ze zijn niet bang om daarbij muzikale grenzen op te zoeken. Elk optreden van Muzičanka is een feestje, ook voor de muzikanten zelf. Dus “riemen vast” en geniet van dit fijne orkest!

 

Die Ellenthaler Musikanten

Al vroeg in de jaren 50 wordt er door leden van Fanfare Ellona traditionele blaaskapellenmuziek beoefend.

Sinds 1984 gebeurt dit onder de naam “Die Ellenthaler Musikanten”.

Anno 2023 leeft de blaasmuziektraditie nog altijd voort en staan die Ellenthaler Musikanten, onder leiding van Jesper Kessels, voor een veelzijdige kapel dat elk optreden een hoog niveau nastreeft.

Die Ellenthaler Musikanten hebben een gedreven voorliefde voor moderne, doch traditionele blaasmuziek. Het repertoire bestaat uit traditionele Böhmische en (in mindere mate) Mährische blaasmuziek, waarbij wij ons laten inspireren door moderne uitdagende composities uit o.a. Oostenrijk en het zuiden van Duitsland.

Kaarten kunnen gereserveerd worden via  kaarten@volksmusikmitschwung.nl. Ook aan de zaal zijn kaarten verkrijgbaar. Het belooft een prachtige middag vol blaasmuziek te worden!

Terug naar nieuwsoverzicht