Een Ierse avond met MANNEN VAN NAAM in Theater Myllesweerd in Mill

zaterdag 14 september 2024 Hans Graat

Het nieuwe bomvolle theaterseizoen in Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill staat op het punt te beginnen. Zaterdagavond 5 oktober zal Myllesweerd vanaf 20.30 uur opeens veel weg hebben van een Ierse pub. Want dan komen de Mannen van Naam de boel vermaken met hun vrolijke drinkliederen, aanstekelijke folkdeunen, ontroerende ballades en humoristische verhalen.

 

We kennen deze Brabantse heren nog als oprichters van de bekende pretpopband Pater Moeskroen. Als Mannen van Naam zoeken ze al meer dan tien jaar de theaterpodia op met louter akoestische instrumenten. Gitaar, viool, accordeon, banjo, mandoline, doedelzak en fluitjes… de heren weten er op virtuoze wijze mee om te gaan.

Daar komt bij dat frontman Ton Smulders een fantastische ’babbel’ heeft. Hij zal op hilarische wijze vertellen over de ervaringen die de bandleden opdeden tijdens hun rondreis door Ierland, toen ze op zoek gingen naar hun Ierse roots. Want hoe komt het eigenlijk dat de Mannen van Naam zich hun hele muzikale carrière hebben laten inspireren door Ierse en Schotse muziek? Die invloeden waren al te horen in grote hits als Laat Maar Waaien en Hela Hola (Tuthola) uit hun vroegere jaren bij Pater Moeskroen.

En hoe zou het toch komen dat zo’n klein land als Ierland over de hele wereld bekend staat om zijn muziek, van weemoedige ballades en razendsnelle reels en jigs tot hedendaagse popmuziek? In dit theaterprogramma zal veel duidelijk worden.

Het resultaat is een compleet Iers programma met tal van klassiekers, onder andere van The Dubliners en The Pogues, uiteraard gestoken in het typische Mannen van Naam-jasje. Muziek die je meeneemt over de groene heuvels tot diep in de Ierse pubs.

Als klap op de vuurpijl trakteren de mannen het publiek na de voorstelling op een heuse Irish Pubquiz, waarbij een mooie prijs te winnen is. Een heerlijk toetje na een fantastische avond!

 

Meer weten over deze en alle andere theatershows dit seizoen of direct a 17,50 euro tickets reserveren voor MANNEN MET NAAM? Check de agenda op www.myllesweerd.nl. Tickets zijn ook af te halen aan de balie van Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill.

Terug naar nieuwsoverzicht