Restaurant Spoon uit Cuijk krijgt vermelding in gastronomische gids

Geplaatst op donderdag 13 februari 2025 Gerjan Cluistra

CUIJK – Het restaurant Spoon in Cuijk heeft een vermelding gekregen in de gastronomische gids Gault & Millau. Eigenaar en chef-kok Sebastiaan Follong opende de zaak enkele maanden geleden en heeft sindsdien naam gemaakt met zijn bijzondere concept.

In restaurant Spoon draait alles om gerechten die met een lepel gegeten kunnen worden. Toch krijgen gasten ook een mes en vork bij hun maaltijd. Het menu bestaat uit zes gangen, met gerechten waarin smeuïge structuren en sauzen een belangrijke rol spelen. Daarnaast serveert Follong amuses geïnspireerd op ingrediënten uit de oorlogstijd, zoals tulpenknollen, en gebruikt het servies van meer dan 150 jaar oud, afkomstig van Follongs overgrootouders.

Vermelding in gerenommeerde gids

De Gault & Millau-gids wordt gezien als een belangrijk alternatief voor de Michelingids en beoordeelt restaurants met een puntensysteem. Spoon kreeg 14 van de 20 punten, wat volgens Follong een aanzienlijke prestatie is. "Vanaf 12 punten behoor je al tot de betere restaurants en bij 14 punten beginnen de sterrenrestaurants", aldus de chef-kok.

Lokale ingrediënten en seizoensgebonden gerechten

Spoon werkt veel met Nederlandse producten en seizoensgebonden ingrediënten. De likeuren komen van een producent in Sint Anthonis en groenten, kruiden en bloemen komen uit een eigen tuin in Wijchen, beheerd door een zorgboerderij.

Ambities en toekomst

Hoewel Folong zijn restaurant financieel gezond en zijn team tevreden wil houden, sluit hij een Michelinster niet uit. "Het zou een mooie bekroning zijn, maar het belangrijkste is dat onze gasten tevreden zijn en een bijzondere ervaring hebben."

Terug naar nieuwsoverzicht