Storing sluisdeuren bij Grave voorbij

dinsdag 12 december 2023 Roger van Bracht

Maandagmiddag ontstond een storing aan de sluisdeuren van de sluis in de Maasbrug bij Grave, maar na ruim een etmaal kunnen scheper sinds dinsdagmiddag 14:00 uur weer gebruik maken van de sluis bij Grave.

Door de langdurige storing lagen aan de twee kanten van de brug in totaal 21 schepen urenlang te wachten. De storing trad op in het systeem dat moet meten in hoeverre deze deuren open of dicht kunnen, zo meldde Rijkswaterstaat. Daardoor konden de deuren gedurende 24 uur niet bediend worden.

Langzaam komt het scheepvaartverkeer inmiddels op gang. "Maar vooral om te testen", zo laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. "Pas als de proef geslaagd is, is de stremming echt voorbij."

De problemen bij de John S. Thompsonbrug hadden geen gevolgen voor de stuw, waardoor het waterpeil is niet werd beïnvloed zoals ruim een jaar geleden, toen er ook problemen bij de sluis ontstonden vanwege een reparatie aan die sluis, een kapotte sensor en een niet functionerend regelmechanisme. Destijds moesten ruim dertig schepen meer dan een etmaal wachten. 

Foto: Rijkswaterstaat

Terug naar nieuwsoverzicht