Dennis Willems eindwinnaar succesvol eerste Cycling Land van Cuijk FunKlassement

woensdag 11 september 2024 Hans Graat

Dennis Willems is de eerste eindwinnaar van het Cycling Land van Cuijk FunKlassement. De coureur uit Sint Anthonis behield begin september in de Vestingronde van Grave de witte leiderstrui en kroonde zich daarmee tot de ‘beste recreatieve wielrenner’ van de gemeente. 

 

Willems won een lidmaatschap en wedstrijdlicentie bij de wielervereniging Maasland Cycling. Hij was in Grave de eerste inwoner van het Land van Cuijk die over de streep kwam, net als een week eerder in Sambeek. Willems werd ook tweede in de Ronde van Sint Tunnis en hield in het eindklassement zo zijn plaatsgenoot Ferdi van Katwijk (winnaar in Sint Tunnis en tweede in de openingsrace in Oploo) achter zich. Derde werd Mark van den Hoogen uit Sambeek, voor Luc Antonis uit Wanroij (vierde) en Kevin Ebben uit Oploo (vijfde).

 

Cycling Land van Cuijk - een afgelopen winter opgericht platform van de wielerrondes in Oploo, Sint Anthonis, Sambeek, Grave en het dit jaar niet georganiseerde Mill - kijkt met een goed gevoel terug op het meest zichtbare onderdeel van de samenwerking; uiteindelijk werden meer dan zestig coureurs in de eindstand opgenomen ,,We hopen dat in de toekomst nog meer recreatieve renners voor het eerst aan een wedstrijd deel gaan nemen, ook buiten hun eigen dorp”, stelt Remco Peters namens Cycling Land van Cuijk.

 

Het platform gaat zich in de toekomst ook meer richten op de jeugd. De georganiseerde Dikke Banden Races bij de wielerrondes waren populair onder lokale basisschoolkinderen. Peters: ,,In Sint Anthonis hebben we vooraf ook een clinic gehouden, ik dat we dat volgend seizoen vaker moeten doen.We willen nog meer kinderen aan de start krijgen, en dat ze meer dan een wedstrijd meerijden. De jeugd heeft de toekomst, zo krijgen we een bredere basis onder de wielersport in onze gemeente en kunnen onze wielerrondes blijven bestaan. Dat is uiteindelijk waarom we Cycling Land van Cuijk hebben opgericht.”

 

De volledige einduitslag van het Cycling Land van Cuijk FunKlassement is te zien op www.cyclinglandvancuijk.nl

Terug naar nieuwsoverzicht