Vestingcontouren Stad Grave worden weer zichtbaar

maandag 09 oktober 2023 Peter Linders

De gemeente Land van Cuijk is momenteel actief bezig met de herontwikkeling van het voormalige Visioterrein in Grave, waar voorheen een school van Koninklijke Visio voor leerlingen met een visuele beperking was gevestigd. Dit project omvat de aanleg van extra parkeerfaciliteiten en biedt ruimte voor beperkte woningbouw, groenvoorzieningen en recreatieve doeleinden. Opmerkelijk is dat er plannen zijn om de oude vestingwerken, die momenteel onder de grond verborgen liggen, gedeeltelijk tevoorschijn te halen en zichtbaar te maken.

Op 10 mei 2022 presenteerde bureau West 8 het voorlopige ontwerp tijdens een informatiebijeenkomst in de voormalige Generaal de Bonskazerne. Deze ontwikkeling vereiste een wijziging van het bestemmingsplan.

Op dit moment zijn de graafwerkzaamheden in volle gang, waarbij de eerste herstelde contouren van de oude vestingwerken langzaam maar zeker weer zichtbaar worden. Een ballonvaarder genaamd Paschal Noor, vliegend met zijn Land van Cuijk ballon, heeft onlangs foto's van het gebied gemaakt, die een voorproefje geven van het beoogde eindresultaat. Bovendien zullen archeologen nauwlettend betrokken zijn bij het project, met als doel de overblijfselen van de oude vestingwerken bloot te leggen en te onderzoeken.

Terug naar nieuwsoverzicht