Film & Lunch Boxmeer biedt films met fijne gesprekken

maandag 09 september 2024 Hans Graat

Binnenkort gaat Film & Lunch Boxmeer weer van start! Er zijn vier mooie films uitgekozen die zich uitstekend lenen om na afloop met elkaar over door te praten.

De Film & Lunch bijeenkomsten beginnen met koffie of thee vanaf 9.30 uur in bibliotheek Boxmeer. De filmvertoning in de Theaterzaal van De Weijer start om 10.00 uur.
Na afloop van de film vindt er onder het genot van een broodje een gezamenlijk nabespreking plaats. Uiteraard is iedereen vrij om daar wel of niet aan deel te nemen.

Data en Films
Vrijdag 4 oktober 2024
Un Beau Matin - Mia Hansen-Løve (Frankrijk/​Duitsland, 2022, 1 u. 52 min.)

Om voor haar dementerende vader te kunnen zorgen heeft Sandra, een alleenstaande moeder die samenleeft met haar achtjarige dochter, haar eigen leven al jaren op pauze gezet. Maar dan ontmoet ze haar inmiddels getrouwde jeugdvriend Clément weer en komen al haar lang weggedrukte gevoelens ook weer naar boven.

Vrijdag 8 november 2024
The Reader - Stephen Daldry (Duitsland/Verenigde Staten, 2008, 2 u. 4 min.)
Michael Berg, een Duitse advocaat, had als 15-jarige in 1958 een seksuele relatie met een oudere vrouw, Hanna Schmitz. Ze verdwijnt om jaren later weer op te duiken als een van de beklaagden in een proces tegen oorlogsmisdadigers vanwege haar daden als bewaker in een nazi-concentratiekamp. Michael realiseert zich dat Hanna een persoonlijk geheim met zich meedraagt ​​waarvan zij denkt dat het erger is dan haar nazi-verleden.

Vrijdag 7 februari 2025
Close - Lukas Dhont (België/Nederland/Frankrijk, 2022, 1 u. 44 min.)
De dertienjarige Léo en Rémi zijn beste vrienden. Maar dan krijgen de twee op school de vraag: "Zijn jullie een koppel?" Het queer-stigma dreigt en Leo distantieert zich van Remi en begint te dwepen met een machosport als ijshockey en de meer viriele jongens en hun gesprekken over favoriete voetballers. Tot een ondenkbare gebeurtenis de twee volledig uit elkaar drijft.

Vrijdag  7 maart 2025
Lunana A Yak in the Classroom - Pawo Choyning Dorji (Bhutan, 2020, 1u.50 min.) 
Een jonge leraar uit Bhutan komt zichzelf tegen wanneer hij van de de hoofdstad naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana wordt gestuurd om les te geven. Vergeleken met zijn meer Westerse leven thuis valt zijn nieuwe primitieve leef- en werkomgeving hem bijzonder zwaar. Het dorpje in de Himalaya heeft geen elektriciteit en een ernstig gebrek aan schoolspullen. Door de warmte en de generositeit van de dorpsbewoners, leert hij het leven van een andere kant zien.

Kaarten
Losse kaarten kosten €13,50. Een Passe Partout voor vier films kost €49,- Kaartverkoop vindt plaats in de bibliotheken en via www.biblioplus.nl/agenda.

Film & Lunch Boxmeer wordt georganiseerd door SOCIOM|ZIN, Stichting Welzijn Ouderen Boxmeer, De Weijer en BiblioPlus.

www.biblioplus.nl

Terug naar nieuwsoverzicht