IVN-natuurwandeling op zondag 20 augustus

woensdag 09 augustus 2023 Roger van Bracht

IVN-natuurwandeling op zondag 20 augustus

Ommetje langs Maas, Raam en Hertogswetering

Natuurvereniging IVN Grave organiseert zondag 20 augustus een natuurwandeling langs de Maas, Raam en Hertogswetering in Grave. Vertrek is om 14.00 uur bij de jachthaven aan de Koninginnedijk. Het ommetje duurt 2 uur en is ongeveer 4 km lang. Parkeren kan op de Lunetten in het centrum. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelen of wandelwagens. Bij natte weersomstandigheden is waterdicht schoeisel aan te bevelen.

De Maas, de Raam en de Hertogswetering zijn niet zomaar watertjes die door en langs Grave stromen. Er is over alle drie de waterlopen veel te vertellen. Evenals over de omgeving waar ze zich bevinden.

Bij de Raam wordt volop gewerkt. Er is sprake van een meer ecologisch inrichten van de oevers door waterschap Aa en Maas.

In de binnenbocht van de Maas aan een lage zandheuvel die door moeras werd omgeven, is Grave ontstaan. De aanwezigheid van de Maas had onmiskenbaar invloed op de natuur en het landschap in deze omgeving.

Deelname aan de wandeling is gratis. Aanmelding is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage voor IVN Grave wordt zeer op prijs gesteld.

Terug naar nieuwsoverzicht