Bijzondere 26e editie van Hippisch Festijn Grave 2024: Afscheid van de grasbodem

zondag 09 juni 2024 Hans Graat

Van vrijdag 14 t/m zondag 16 juni 2024, organiseert Stichting Hippisch Festijn Grave de 26e editie van het jaarlijks terugkerende 3-daagse paardensportevenement Hippisch Festijn Grave. Dit jaar markeert een bijzondere mijlpaal, want het zal de laatste keer zijn dat de springwedstrijden op de traditionele grasbodem worden gehouden. Na 26 jaar komt er een einde aan dit tijdperk. Direct na het einde van het evenement dit jaar wordt gestart met de aanleg van een nieuwe zandpiste van ruim 5000 m2.

 

Symbolische eerste spade door Burgemeester Marieke Moorman

Tijdens het evenement op zondag 16 juni zal Burgemeester Marieke Moorman van de Gemeente Land van Cuijk symbolisch de eerste spade in de grond steken, waarmee officieel de aanleg van de nieuwe zandpiste wordt ingeluid.

“We hebben in de afgelopen 26 jaar naast de wedstrijdsport ook altijd geïnvesteerd in de goede faciliteiten voor deelnemers. De sport blijft zich ontwikkelen. We vinden het onze verantwoordelijkheid om te investeren in een goede accommodatie en daarmee maken we de stap om over te gaan van een grasbodem naar een zandrijbodem,” zegt Eddy Thomas, voorzitter van Stichting Hippisch Festijn Grave.

 

Programma en Hoogtepunten

Net als voorgaande jaren biedt het Hippisch Festijn Grave een uitgebreid programma met dressuur- en springwedstrijden voor zowel paarden als pony’s (officiële KNHS-selectiewedstrijden voor de 2024 Brabantse Outdoor Kampioenschappen), diverse paardensportrubrieken en een programma met demonstraties.

 

Ponydag op Zaterdag 15 juni

Zaterdag 15 juni is de Ponydag met een uitgebreid programma voor ponyruiters. Naast de reguliere wedstrijden wordt er op deze dag, voor de hoogste klasse wedstrijdruiters dressuur, de Kür op Muziek voor pony’s georganiseerd. Tevens geeft het Brabants 4-tal “de Hurricanes”, Nederlands kampioen Kür op muziek, een demonstratie. Daarnaast staan er een Minicross en Bixie&Friends op het programma. De Minicross biedt ponyruiters de mogelijkheid om kennis te maken met de paardensportdiscipline Eventing.

 

Hoogtepunten op Vrijdag en Zondag

De paardenwedstrijden staan als vanouds weer op vrijdagavond en zondag op het programma. De Kür op Muziek voor paarden wordt zondag verreden. Ook is er op zondag een demonstratie schapendrijven. Traditioneel wordt op zondagmiddag de Derby gehouden. Deze spectaculaire springwedstrijd met meer natuurlijke hindernissen over een parcours van ongeveer 1200 meter is het hoogtepunt en de gebruikelijke afsluiting van het Hippisch Festijn Grave weekend.

 

“We zijn enorm trots dat we al 26 jaar dit mooie paardensportevenement kunnen organiseren. De kracht van het Hippisch Festijn Grave is dat we blijven vernieuwen en blijven investeren in een aantrekkelijk programma en optimale faciliteiten voor ruiters en bezoekers. We zullen dat ook in de komende jaren blijven doen,” sluit voorzitter Eddy Thomas af.

 

Hippisch Festijn Grave is gratis te bezoeken en/of via livestream te volgen op www.nieuws.horse/live.

Het Hippisch Festijn Grave is een toonaangevend 3-daags paardensportevenement dat sinds 1999 jaarlijks plaatsvindt. Het evenement trekt deelnemers uit voornamelijk het zuidoosten van het land aan. Jaarlijks verwelkomen wij vele bezoekers die genieten van dressuur-, spring- en eventingsport. Het Hippisch Festijn Grave is hiermee het grootste outdoor paardensportevenement van de gehele regio Noordoost Brabant.

Locatie Hippisch Festijn Grave terrein: Beersemaasweg 1 – Escharen.

 

Meer informatie: www.hippischfestijngrave.nl

Terug naar nieuwsoverzicht