Graancirkelrun telt dit jaar echt mee

dinsdag 09 april 2024 Hans Graat

Vijf keer was de Graancirkelrun een hardloopwedstijd buiten competitie, maar de zesde editie op zondag 28 april maakt voor het eerst deel uit van de Runcompetitie Land van Cuijk & Maasduinen. Dat betekent dat dit jaar ook tientallen wedstrijdlopers zich zullen melden in Oploo. Kortom, de Graancirkelrun telt dit jaar echt mee!

De regionale runcompetitie omvat totaal 12 wedstrijden in het Land van Cuijk en de kop van Limburg. De reeks werd vorig jaar op 19 augustus geopend met de kermisloop in Siebengewald en de finale run staat op 15 juni gepland in Gennep. Na een positieve beoordeling van het in 2023 gehouden eerste lustrum van de wedstrijd ontving de organisatie het verheugende bericht dat het ‘rondje Oploo’ officieel aan de hardloopkalender 2023-2024 zou worden toegevoegd.

Parcours

De wedstrijd in en rond Oploo kent op 28 april afstanden van 5 en 10 km, een jeugdloop in twee leeftijdsgroepen (7-14 jaar) en Bambinoloop (4-6 jaar). De route voor deelnemers aan de 5 km (1 ronde) en 10 km (2 ronden) voert over het Graancirkelpad, door het buitengebied van Oploo, langs de wind- en watermolen en door het Avonturenpark. Het startbureau en de kleedaccommodatie bevinden zich in gemeenschapshuis De Oude Heerlijkheid (tegenover de kerk). Hier is ook de start- en finishlijn.
Voorinschrijving is mogelijk via www.inschrijven.nl (kijk bij Graancirkelrun). Het is ook mogelijk om op de wedstrijddag zelf in te schrijven. Zie verder www.graancirkeloploo.com.

Terug naar nieuwsoverzicht