Start herstel vesting op terrein Visio

vrijdag 08 september 2023 Peter Linders

De gemeente Land van Cuijk gaat het Visioterrein in Grave opnieuw inrichten. Er zullen parkeerplaatsen worden aangelegd en er blijft voldoende ruimte over voor ontspanning. Bovendien zullen de oude vestingwerken, die momenteel onder de grond liggen, gedeeltelijk zichtbaar worden gemaakt. 

Op maandag 18 september zullen graafwerkzaamheden van start gaan, die naar verwachting vijf weken zullen duren. Archeologen zullen het werk begeleiden en proberen de overblijfselen van de oude vestingwerken op te graven. De exacte locatie van deze resten is tot op heden nog niet precies bekend, ondanks eerdere onderzoeken.

Dit nieuwe onderzoek zal grondiger worden aangepakt. De vrijgekomen grond zal op een specifieke locatie worden geplaatst, waar later ook een verhoging in het landschap zal worden gerealiseerd. Hierdoor krijgen we alvast een voorproefje van hoe het terrein er uiteindelijk uit zal zien.

Om het werkterrein heen zullen bouwhekken worden geplaatst. Houd er rekening mee dat de parkeerplaatsen op het Visioterrein mogelijk tijdelijk niet bereikbaar zullen zijn.

Terug naar nieuwsoverzicht