Ernstig ongeval A73 tussen Cuijk en Haps

vrijdag 08 september 2023 Roger van Bracht

Vrijdagavond is er een ernstig ongeval op de A73 gebeurd waarbij een vrachtwagen is gekanteld en dwars over de weg kwam te liggen. De vrachtwagen lag ter hoogte van hectometerpaal 87,5 op de linkerrijbaan. De hulpdiensten werden rond 20:40 uur gealarmeerd.

De rijbaan werd volledig geblokkeerd door de vrachtwagen. Hierdoor werd er vanuit Nijmegen richting Venlo een omleiding ingesteld bij knooppunt Ewijk. Verkeer richting Venlo dient Eindhoven (A50, A2, A67) te volgen. Er ontstond aan beide kanten een forse file. In de richting van Nijmegen liep de vertraging zelf op tot ruim een half uur. De A73 is in beide richtingen gesloten. De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht. De snelweg lag bezaaid met brokstukken.

Het ingesloten verkeer werd rond 22:00 uur weggeleid en de hulpdiensten zijn nog steeds druk bezig met de gekantelde vrachtwagen op de A73. Naar verwachting duurt de totale afhandeling tot 06:00 uur zaterdagochtend.

Alle hulpdiensten, politie, brandweer en ambulances, waren aanwezig op de plaats des onheils. Ook een traumahelicopter was aanwezig.

De vrachtwagenchauffeur raakte zwaargewond en is overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. Het was een ‘complexe beknelling’ aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Laatste update: 22:38 uur. Einde verslaggeving.

Terug naar nieuwsoverzicht