Regain Recycables uit Cuijk nieuwe inzamelaar voor textiel
Regain Recyclables wordt de nieuwe inzamelaar en verwerker van textiel in gemeente Land van Cuijk. Dit Cuijkse bedrijf is na een Europees aanbestedingstraject uit de bus gekomen als beste partij. Volgens afspraak zou Regain Recyclables per 1 januari starten. Vanwege het faillissement in oktober van de huidige inzamelaar, start het bedrijf rond 1 december al.
Wethouder David Sölez: “Bovenal is Regain Recyclables een heel goede partij om mee samen te werken. Dat dit een lokale ondernemer is, zorgt voor een directe bijdrage aan de gemeenschap. Het creëert banen en het bevordert lokale duurzaamheid. We waarderen daarbij de flexibele houding, om op ons verzoek een maand eerder te starten. Waarbij ik ook onze buitendienst een compliment wil geven voor het snelle opruimen van de rommel rondom de containers die door het faillissement ontstond”.
De overeenkomst met Regain Recyclables loopt tot en met 31 december 2028. Vervolgens kan de overeenkomst nog tweemaal een jaar verlengd worden.
De overeenkomst bestaat uit het:
- Beschikbaar stellen en het beheren van brengcontainers voor textiel.
- Het inzamelen op afroep aan huis.
- Het inzamelen, afvoeren, (laten) sorteren en (laten) vermarkten van het ingezamelde textiel.
De beoordeling van de inschrijvingen is gedaan op zowel prijs als kwaliteit. Van alle inschrijvers had Regain Recyclables BV het beste plan van aanpak met de hoogste kwaliteit en de beste dienstverlening voor de inwoners. Ook geeft Regain invulling aan duurzame mobiliteit door de inzet van een elektrisch voertuig en daarnaast een bestelbus die rijdt op de meest duurzame dieselbrandstof.
Directeur/eigenaar Sjoerd Driessen, Regain Recyclables: “Als textielinzamelaar staan we voor enorme uitdagingen. De operationele kosten zijn flink gestegen en de kwaliteit van het ingezamelde textiel neemt af door fast fashion, die vaak ongeschikt is voor hergebruik of zelfs recycling. Ook door een ongekend hoog aantal conflicten in de wereld, staat de afzet nog meer onder druk. Alleen door bewuster om te gaan met textiel, de kennis onder inwoners te vergroten en te investeren in een kwalitatieve inzameling en verwerking kan deze sector duurzaam blijven. Ik ben blij dat we in de gemeente Land van Cuijk in dit opzicht een goede samenwerkingspartner hebben gevonden. We verheugen ons dan ook, samen met onze medewerkers, om in onze eigen gemeente aan de slag te gaan en samen met de inwoners deze stappen te maken”.