Blij met een Ei en Powerful Eggs partners Nationaal Schoolontbijt 2023 

maandag 06 november 2023 Roger van Bracht

Een ei hoort erbij bij het Nationaal Schoolontbijt 2023

De 21e editie van het Nationaal Schoolontbijt vindt plaats van 6 tot 10 november 2023. Een half miljoen kinderen op 2500 basisscholen doen mee. Dit jaar onder het thema ‘Een vliegende start met een gezond ontbijt’. Blij met een Ei is dit jaar voor de vierde keer partner van het Nationaal Schoolontbijt en sponsort gekookte eieren. Het onlangs opgerichte Powerful Eggs doet dit jaar voor het eerst mee. 
Het startsein voor het Nationaal Schoolontbijt is maandag 6 november in de Space Expo in Noordwijk. André Kuipers, Nederlands ruimtevaarder, trapt officieel aftrap door Natuurlijk met de blikvanger de Powerful Eggs trailer.
Een mooi begin van een week met als thema: ‘Altijd een gezond ontbijt!’ In de ontbijtweek schuiven kinderen in heel Nederland op school aan tafel voor een gezond ontbijt en een les over de beste start van de dag. “Blij met een Ei en de mmmEggies vinden het belangrijk om het ei positief onder de aandacht te brengen en de juiste informatie over kippen en eieren uit te dragen. Daarom zijn wij partner van het Nationaal Schoolontbijt en werken we graag samen met Powerful Eggs”, zegt Hugo Bens, voorzitter Stichting Blij met een Ei. 

Gezond ontbijtpakket

Om kinderen het beste ontbijtvoorbeeld te geven, kiest het NSO voor een gezond en gevarieerd productpakket dat voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum producten uit de Schijf van Vijf. Het productpakket bestaat uit producten die gratis ter beschikking worden gesteld door productpartners. Blij met een Ei en Powerful Eggs willen de kinderen graag meegeven dat een ei duurzaam, gezond, betaalbaar en een makkelijk product voor iedereen en voor elk moment van de dag is. In elk ontbijtpakket zit een doosje met 6 gekleurde kookte eieren. 

Foto’s delen 

Stichting Blij met een Ei, de mmmEggies en Powerful Eggs vragen schoolklassen maar ook kippenboeren om foto’s van schoolkinderen die een heerlijk eitje eten te delen. Onder de inzenders wordt een leuke prijs verloot. Stuur de foto’s naar 06 - 10 88 68 44 of naar secretariaat@blijmeteenei.nl. 
Stichting Blij met een Ei werkt samen met de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten. Deze stichting geeft voorlichting over de legpluimveehouderij en stimuleert de dialoog tussen sector en consument. De mmmEggies promoten, samen met Blij met een Ei, het ei richting consument via social media, evenementen en beurzen. 
Powerful Eggs vertelt het verhaal van de Nederlandse legpluimveehouder en de gezondheidsaspecten van het ei. Het doel is om samen te bouwen aan een transparante keten en een (online) merk te bouwen. Want een ei hoort erbij. 

Terug naar nieuwsoverzicht