Bosgroep en Scouting verwijderen opschot van dennen en andere boompjes jaarlijkse Natuurwerkdag in Overloon

zondag 05 november 2023 Roger van Bracht

Op 3 en 4 november  2023 vond de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats, georganiseerd door LandschappenNL in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties. Dit evenement, dat al 23 jaar plaatsvindt, is het grootste vrijwilligersevenement in het groen en heeft als doel om een groene en gezonde leefomgeving te creëren. Op meer dan 500 locaties in heel Nederland zullen trotse vrijwilligers zich inzetten voor dit nobele doel.

Eén van de locaties waar vrijwilligers aan de slag gingen was in Overloon, waar ze de natuurcorridor in de Overloonse Bossen aan het schoonmaken warren. Het opschot van dennen en andere boompjes is verwijderd en weggeplukt. Dit Samen met Scouting Overloon en medewerkers van de bosgroep wordt al jarenlang hard gewerkt om de natuurcorridor schoon te houden en weer goed doorgaanbaar te maken. Door het verwijderen van ongewenste begroeiing krijgen planten de ruimte om beter te groeien.

De locatie waar de werkzaamheden plaatsvinden vond was  het Heideveld nabij het schaartven . Dit is een geweldige gelegenheid voor natuurliefhebbers en vrijwilligers om de handen uit de mouwen te steken en een waardevolle bijdrage te leveren aan het behoud en herstel van het lokale ecosysteem.en het was een inspirerende dag vol natuurwerk. Samen kunnen we een groenere en gezondere omgeving creëren!

foto's: Albert Hendriks

Terug naar nieuwsoverzicht