Informatiebijeenkomst Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

woensdag 04 september 2024 Hans Graat

Sinds 1 juli 2021 is de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) van kracht. In deze wet staan (strengere) regels over het besturen van verenigingen en stichtingen. Om alles goed te regelen en eventueel de statuten aan te passen, hebben besturen vijf jaar de tijd gekregen. Deze deadline komt langzaam in zicht. Daarom organiseert het Mantelzorg- & Vrijwilligersplein, in samenwerking met Notariskantoor Teeuwen, op woensdag 9 oktober een informatiebijeenkomst voor verenigingen en stichtingen over deze WBTR.

 

WBTR

Veel mensen zetten zich, vaak vrijwillig, in als bestuurder voor een vereniging of stichting. Dit bestuurswerk is hard nodig, maar brengt ook de nodige verantwoordelijkheden met zich mee. Daarom is het belangrijk dat de vereniging of stichting voldoet aan de wet WBTR. Zeker omdat sprake is van hoofdelijke persoonlijke aansprakelijkheid als er wat misgaat. Wat de wet inhoudt en hoe je er vóór de deadline aan voldoet, leggen we uit tijdens de informatiebijeenkomst.

 

Informatiebijeenkomst

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 9 oktober in Dorpshuis de Kleppenburg, Europlein 4 in Oeffelt. Notaris mr. Van Schijndel van Notariskantoor Teeuwen zal deze avond de belangrijkste zaken rondom de WBTR uitleggen. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen.  De avond is gratis en start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk 1 oktober via de website: https://mantelzorgenvrijwilligersplein.nl/activiteiten/informatiebijeenkomst-wet-bestuur-en-toezicht-rechtspersonen/ of door een e-mail te sturen naar mvplein@sociom.nl.

 

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met het Mantelzorg- & Vrijwilligersplein via 0485 -700 500 of mvplein@sociom.nl

 

Over het Mantelzorg- & Vrijwilligersplein

Het Mantelzorg- & Vrijwilligersplein is onderdeel van stichting Sociom en de centrale plek waar alle ondersteuning en expertise op het gebied van mantelzorg en vrijwillige inzet in het Land van Cuijk samenkomt.

 

Wij staan voor alle inwoners, verenigingen en professionals klaar met informatie, advies, cursussen én met een luisterend oor. Zo versterken we ook de samenwerking tussen mantelzorgers, vrijwilligers en professionals. Met één doel: hulpvragers én alle betrokkenen zo goed mogelijk van dienst zijn.

Terug naar nieuwsoverzicht