Gezamenlijke voorstelling van Schouwburg Cuijk en BiblioPlus: Avontuur en Geluk in het Theater

woensdag 04 september 2024 Hans Graat

´Geluksbrenger´ verbeeldt hardlooptocht van 72 marathons in theaterstuk

Zaterdagavond 21 september presenteren de Schouwburg Cuijk en Bibliotheek BiblioPlus de inspirerende theatervoorstelling ‘Rennen voor geluk’ door Coen Cuijpers (Boxmeer, 1981). De Boxmerenaar baseerde zijn voorstelling op zijn opmerkelijke hardlooptocht in 2019, waarbij hij in 112 dagen van Gennep naar Palermo rende, goed voor maar liefst 72 marathons. Deze voorstelling is de vijfde stop in zijn huidige theatertour, die al acht speelplekken kent. In deze avondvullende voorstelling neemt de avonturier het publiek mee op zijn reis, vol lange uren van alleen hardlopen, bijzondere ontmoetingen, ongewone uitdagingen en talrijke geluksmomenten. 

Geluk & Depressie

Tijdens zijn reis stelde de hardloper zichzelf de vraag: "Wat kan ik doen dat jou blij maakt?" Mensen konden hun geluksverzoeken insturen, wat leidde tot uiteenlopende acties zoals het knuffelen van bomen, het opruimen van afval, het kleuren van straten met stoepkrijt en het voeren van gesprekken met ouderen. Het idee voor deze geluksacties kwam voort uit een depressie waarmee de hardloper jaren geleden kampte. Vrienden hielpen hem er langzaam bovenop door kleine dingen voor hem te doen, waarna hij het hardlopen ontdekte. Met zijn tocht wilde Coen iets teruggeven door kleine acties voor anderen uit te voeren en tegelijkertijd zichzelf opnieuw vinden, wat op miraculeuze wijze is gelukt. 

Wees er bij! 

Coen verrijkt zijn verhalen met gedichten, liedjes, beelden en dynamisch spel, waardoor bezoekers de energie en het geluk van zijn avontuur op vele manieren kunnen ervaren. Deze voorstelling, die wordt gecategoriseerd onder het genre "avonturen" door de Schouwburg en als onderdeel van de thema's "geluk" en "zingeving" door de bibliotheek, belooft een unieke en meeslepende ervaring te worden. Kaarten zijn verkrijgbaar via https://schouwburgcuijk.nl/agenda/210/rennen-voor-geluk/coen-cuijpers

Terug naar nieuwsoverzicht