Met al je zintuigen de natuur beleven

dinsdag 03 september 2024 Hans Graat

De natuur kun je ruiken, voelen, zien, horen en proeven. Dat kan overal. Niet alleen in een bos, maar ook op je balkon of in de tuin. Natuurverenging IVN Grave verzorgt op donderdag 26 september een lezing over hoe je al je zintuigen kunt inzetten om de natuur echt te beleven. Gastspreker is bioloog en voormalig docent Rini Kersten, bij velen bekend als opleider van natuurgidsen. De lezing is in gemeenschapshuis Ons Trefpunt, Beukenlaan 11 in Velp bij Grave. Aanvang 20.00 uur.

 

Als we al onze zintuigen inzetten om de natuur te beleven, kan er zo een wereld open gaan. Het loont dan ook de moeite ze goed te gebruiken. Maar onze zintuigen hebben ook hun beperkingen. Dat merken we als we onze zintuigen vergelijken met die van dieren. Die hebben soms een veel breder bereik met een of meerdere zintuigen. Daar kunnen wij soms jaloers op zijn en het maakt ons ook duidelijk dat wij lang niet alles kunnen ruiken, proeven, voelen, horen en zien. 

Het advies is eens te meer om ze allemaal in te zetten. Inclusief ons ‘zesde zintuig’, het vermogen om te combineren, te denken, en aan te voelen, om de natuur echt intens te beleven. 

De entree voor de lezing bedraagt 5 euro. 

Aanmelden: ivngrave.natuureducatie@gmail.com

Terug naar nieuwsoverzicht