‘Komt het Zien’ te gast bij Oogcafé Land van Cuijk

woensdag 01 november 2023 Roger van Bracht

Op dinsdag 14 november staan de deuren van het Oogcafé Land van Cuijk weer wagenwijd open. Deze keer op een nieuwe locatie want ook het Oogcafé is met de bibliotheek meeverhuisd naar de nieuwe locatie: het Huis van Cuijk.
Voor deze ochtend is een bijzondere gastspreker uitgenodigd: Arlette Hanson. 

Zij is de drijvende kracht achter de stichting ‘Komt het zien’. 

Deze stichting maakt het mogelijk om toneelstukken, films, musicals, circusvoorstellingen e.d. volledig toegankelijk te maken voor mensen die slecht of niet zien. Wat dat precies inhoudt en hoe dat in zijn werk gaat, komt Arlette uitgebreid vertellen. 

Arlette Hansoon is uitgenodigd omdat er in januari 2024 in de Cuijkse schouwburg een voorstelling gepland staat met medewerking van de stichting ‘Komt het zien’:  https://schouwburgcuijk.nl/voorstellingen/de-komedie-over-een-bankoverval/79775 

We kunnen dan in de praktijk ervaren en aan den lijve ondervinden hoe bijzonder dat is.  

Het Oogcafé Land van Cuijk

Het Oogcafé is een initiatief van de Oogvereniging en de bibliotheek. Zij wil een ontmoetingsplaats zijn voor alle inwoners met een oogaandoening in het Land van Cuijk. Het doel is om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en elkaar tot steun te zijn. Van tijd tot tijd worden gastsprekers uitgenodigd die bepaalde thema’s kunnen belichten die betrekking hebben op de visuele beperking.


Wil je kennismaken met het Oogcafé of ben je nieuwsgierig naar ‘Komt het zien’, dan ben je van harte welkom. Toegang is gratis. Laat van te voren even weten dat je komt.

Dat kan in elke bibliotheekvestiging, via www.biblioplus.nl/agenda of via w.lems@biblioplus.nl 

Oogcafé Land van Cuijk, Huis van Cuijk, Dinsdag 14 november. Inloop vanaf half 10

10.00 – 12.00 uur

Adres: Grotestraat 62, Cuijk



 

Terug naar nieuwsoverzicht