Nieuwe impuls samenwerking Vivara  en Vogelbescherming

Al zo’n 25 jaar werken Vogelbescherming Nederland en Vivara/CJ Wildbird Foods Europe nauw samen. Onlangs werd een nieuwe overeenkomst getekend die deze samenwerking voor een lange termijn verlengt.

De samenwerking is in de afgelopen jaren steeds verder gegroeid. Gezamenlijk uitgangspunt is altijd geweest om producten op de markt te brengen die vogels ook daadwerkelijk helpen.

Webshop, productontwikkeling en educatie

Sinds 2012 zijn CJ Wildbird Foods en Vogelbescherming Nederland tevens partners in de webshop van Vogelbescherming. CJ Wildbird Foods zorgt voor de uitvoering van de totale webshop, het op voorraad houden van producten en het afhandelen van bestellingen. Steeds meer mensen weten de webshop te vinden. Daarnaast ontwikkelt CJ Wildbird Foods producten voor vogels, zoals nestkasten, verschillende soorten voedersystemen, voer en waterschalen die door Vogelbescherming worden gekeurd. Na goedkeuring worden deze producten, voorzien van het logo van Vogelbescherming, verkocht in de webshops van Vogelbescherming en Vivara en in winkels zoals Intratuin, Welkoop en Pets Place.

Samen kijken CJ Wildbird Foods en Vogelbescherming hoe de leefomgeving van vogels verbeterd kan worden door educatie, informatie en de ontwikkeling van de beste producten voor vogels. Ook het benaderen en voorlichten van bedrijven en gemeenten hoort hierbij.

Mes snijdt aan meerdere kanten

Jan Thomassen, Directeur CJ Wildbird Foods/Vivara zegt over de samenwerking: “Vogelbescherming Nederland is voor ons een hele belangrijke partner. Op gebied van vogels zijn zij specialist. We zijn erg blij met de voortzetting van de samenwerking en hebben er alle vertrouwen in dat we dit partnerschap nog verder kunnen laten groeien en bloeien.”

Fred Wouters, directeur Vogelbescherming Nederland: “We zijn trots op de mooie producten voor vogels die in onze webshop en in winkels te vinden zijn en die met ons logo erop worden verkocht. Daarmee kunnen mensen nog meer genieten van vogels en helpen ze vogels soms door moeilijke winterperiodes heen. En met een aankoop steunen mensen ook nog eens de vereniging. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten.”