Nieuwe datums filmvertoning ‘Cuijk Toch’ in Schouwburg

De bijzondere film ‘Cuijk Toch’, bestaande uit meer dan 2000 beelden over Cuijk en de kerkdorpen, is nu alsnog te zien op het witte doek. Eerdere vertoningen konden niet doorgaan vanwege de lockdown. De film is te zien op woensdag 2 maart en donderdag 3 maart in Schouwburg Cuijk.

De film ‘Cuijk toch’ is gemaakt ter gelegenheid van het afscheid van de gemeente Cuijk per 1 januari 2022. Het is een uniek beeldmozaïek, samengesteld uit meer dan 2000 bestaande filmpjes over Cuijk en de kerkdorpen en een handvol nieuw gemaakte beelden, begeleid door een opgewekt commentaar. Het is de film die iedereen kent, maar nog niet heeft gezien.

De makers, Harrie Vullings en Chris van Alem (bekend van de ‘Gloriejaren van de Cuijkse industrie’), zijn blij dat een nieuwe datum gevonden is voor de vertoning. “Deze film is gemaakt voor het grote scherm, dus we zijn blij dat de film toch nog te zien is in de schouwburg. En wat is nu leuker dan samen met andere Cuijkenaren te kijken naar een film over Cuijk.”

De film is te zien op woensdag 2 maart en donderdag 3 maart, om 15.00 uur en 19.00 uur. Kaarten voor de filmvertoning (à 6 euro) zijn verkrijgbaar op schouwburgcuijk.nl