Nieuwe app voor e-books en luisterboeken van de Bibliotheek

Bibliotheekleden hebben naast de mooie boekencollectie in de Bibliotheek ook toegang tot duizenden e-books en luisterboeken in de online Bibliotheek.

Sinds kort kunnen zij e-books en luisterboeken makkelijk lenen, lezen en luisteren in één nieuwe app. De vernieuwde app ‘online bibliotheek’ is gratis voor leden van de Bibliotheek. Wie nog geen lidmaatschap heeft van de Bibliotheek en zich in oktober aanmeldt, leest en luistert tot eind 2020 gratis.

Kijk voor alle voordelen op www.biblioplus.nl/lidworden

Nieuwe app

In de nieuwe app staan alle e-books en luisterboeken van de Bibliotheek bij elkaar. Dat is een grote verbetering, omdat er eerder twee aparte apps voor e-books en luisterboeken waren. Gebruikers hoeven niet meer naar de website van de online Bibliotheek om titels te lenen: dat kan nu ook direct in de app. Daarnaast heeft de app functies om het lezen nog makkelijk er leuker te maken. Zo kunnen lezers hun favoriete boeken op een lijstje zetten en kunnen ze previews bekijken of een fragment beluisteren. Bij de meeste abonnementen kunnen Bibliotheekleden 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk lenen voor een periode van 3 weken. Dan wordt het boek (natuurlijk) automatisch teruggebracht! 

Digitaal lezen steeds populairder 

De collectie van de online Bibliotheek is gevarieerd, heeft duizenden boeken en biedt voor elk wat wils. Van digitale voorleesboekjes voor de jongsten, tot literatuurklassiekers om te lezen voor de lijst voor jongvolwassenen. Volwassenen vinden in de online Bibliotheek-app e-books en luisterboeken in alle genres. 

App downloaden
De online Bibliotheek-app is te downloaden voor iOS in de App Store en voor Android in de Google Play Store. 

Voor iOS (Apple): https://apps.apple.com/us/app/id1517985604 

Voor Android (Google): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.odilo.bibliotheek