Nieuwbouw Sint Anna gestart

De nieuwbouw van verpleeghuis Sint Anna in Boxmeer is officieel van start gegaan.

Wethouder Willy Hendriks-van Haren van Boxmeer heeft dinsdag 8 juni de eerste paal geboord. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Erfgoedinstelling Julie Postel. Naar verwachting wordt het nieuwe verpleeghuis in 2023 geopend.

De eerste (mijl)paal
De bouw is officieel van start gegaan met de boring van de eerste paal. Wethouder Willy Hendriks – van Haren voerde de symbolische handeling uit. “Deze eerste paal is een van de mijlpalen op weg naar eigentijdse nieuwbouw op deze voor Boxmeer belangrijke historische plek. Als gemeente mogen we straks trots zijn op deze kwalitatief hoogstaande en perfect in de omgeving passende ‘nieuwe’ Sint Anna, waar het heel fijn wonen en werken wordt” aldus de wethouder tijdens haar toespraak.

Op naar de toekomst
Het nieuwe verpleeghuis gaat bewoond worden door ouderen met een complexe zorgvraag. Nu de nieuwbouw gestart is, bereid het verpleeghuis zich ook voor op de veranderende zorg. Ineke Wever, bestuurder: “We breiden ons team graag uit met enthousiaste collega’s om straks de zorg op de gewenste manier te kunnen bieden.”

Toekomstvisie in lijn met de zusters van Julie Postel
De nieuwbouw wordt mede mogelijk gemaakt door een gift van Erfgoedinstelling Julie Postel. Sint Anna blijft in de geest van Julie Postel zorgen voor kwetsbare mensen, ook in de toekomst. Er is een woonvisie ontwikkeld waarbij rekening wordt gehouden met de positieve invloed van ‘groen’ op bewoners en personeel. Dit alles binnen kleinschalige verpleeghuiszorg waar mensen zich gekend voelen.

Meer informatie over Sint Anna en de nieuwbouw is te vinden op www.sintannaboxmeer.nl.