Nieuw mediaplatform: LVCNieuws.nl

LVCNieuws.nl (voluit: Land van Cuijk Nieuws) is het nieuwe mediaplatform van de drie huis- aan -huiskranten DeBoK, De StieR en de neije krant.

Met dit initiatief bereiden deze lokale kranten zich voor op de komende herindeling tot de nieuwe gemeente Land van Cuijk. “Wij gaan nauwer samenwerken op het terrein van de redactie, zoals het nieuws en de achtergronden. Onze kranten blijven echter lokaal. Gemeente Mill houdt haar eigen, vertrouwde de neije krant en zo blijven ook DeBoK in de gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis en DeStieR in gemeente Cuijk zelfstandige kranten. Een lokale krant moet lokaal blijven, dichtbij de burgers, gemaakt voor en door de mensen in en uit onze regio”, zeggen uitgevers Corné Kremers en Ron Bäumler.

“Voorop staat dat de eigen identiteit van de afzonderlijke titels blijft. Door verder samen te werken versterken wij onze drie kranten. Een mooie kruisbestuiving om nog betere nieuwskranten te kunnen brengen nu en straks in onze nieuwe gemeente.”

Een concreet uitvloeisel van de samenwerking is het nieuwe mediaplatform LVCNieuws.nl. Hier vinden onze lezers, burgers, gemeenten, instellingen, ondernemers, bedrijven en adverteerders de belangrijkste informatie over het aanleveren van redactie, nieuws- en persberichten en tips, maar ook over het adverteren in de drie lokale kranten.

De drie kranten verschijnen huis-aan-huis in het toekomstige gebied van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. “Onze kranten boordevol lokaal nieuws, achtergronden, interviews, informatie en advertenties valt ook straks als vanouds bij u op de deurmat”, aldus Bäumler en Kremers.

De komende tijd werken de drie kranten aan een plan de campagne en concrete uitwerking van het platform en de samenwerking, vooruitlopend op de herindeling per 1 januari 2022.

Kremers over eventuele samenwerking met andere media: “de neije krant werkt op dit moment intensief samen met de Lokale Omroep Mill. Mogelijk kan dit straks ook met de nieuwe Streekomroep Land van Cuijk waarin de huidige omroep in Mill en Land van Cuijk samen zullen gaan.”

Verder wordt bij evenementen of bijzondere momenten en gelegenheden gedacht aan speciale uitgaven. Een eerste concrete uitgave daarvan is straks in november een heuse verkiezingskrant, met alle informatie over de politieke partijen die een plekje hopen te verwerven in de nieuwe gemeenteraad.

Kijk voor meer informatie op de website LVCNieuws.nl