Nederlandse boeren halen opnieuw gigantisch bedrag bijeen: 906.821 euro

Het is de 331 BIG Challengers ondanks de coronaperikelen gelukt om een gigantisch bedrag in te zamelen voor de strijd tegen kanker. De onthulling van de tussenstand van de twaalfde editie van BIG Challenge aan Alpe d’HuZes vindt dit jaar digitaal plaats. De opbrengst wordt 100 procent gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. 

Dit jaar geen indrukwekkende en emotionele bijeenkomst zoals andere jaren maar een digitale onthulling vanwege corona. Boeren zijn het gewend om niet op te geven; acties gaan zoveel mogelijk door binnen de gehanteerde richtlijnen met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen kanker. 

Het bedrag gaat mee naar de editie van 2021. De totale bijdrage van BIG Challenge aan Alpe d’HuZes sinds 2009 komt hiermee op 10,4 miljoen euro. Dit bedrag is voor 100 procent gedoneerd aan Alpe d’HuZes/KWF Kankerbestrijding. Voor KWF is BIG Challenge daarmee opnieuw de op twee na grootste fondsenwerver. Een resultaat waarop de agri- en foodsectortrots mag zijn. BIG Challenge bedankt de sponsoren en donateurs voor dit prachtige bedrag van 906.821 euro.

Virtueel evenement
Het is de twaalfde keer dat boeren, leveranciers en andere dienstverleners en betrokkenen onder de noemer ‘BIG Challenge, farmers against cancer’ aan Alpe d’HuZes deelnemen. Dit jaar een virtueel evenement op donderdag 4 juni. 

De dag start om 04.30 uur op de Facebookpagina van Alpe d’HuZes met duizenden brandende kaarsen. Gedurende de dag reist Maarten Peters door het land en geeft op speciale plekken een optreden. Deze zijn de hele dag te volgen op radio Alpe d’HuZes en lokale omroepen. Om 19.00 uur is de virtuele saamhorigheidsklim waar iedereen aan mee kan doen. Volg ook BIG Challenge op social media. 

BIG Challenge maakt het verschil
BIG Challenge is gestart in 2009 door Herman Houweling. Door deelname aan Alpe d’HuZes willen Nederlandse boeren laten zien dat niet alleen de bedrijven, de gezondheid en het welzijn van de dieren hen aan het hart gaat, maar dat ze willen helpen te voorkomen dat mensen overlijden aan kanker. Een op de drie Nederlanders krijgt kanker. Kankerbestrijding en aandacht voor de kankerpatiënt zijn hard nodig. Alpe d’HuZes is opgericht om de onmacht die ontstaat bij kanker om te zetten in kracht onder het motto ‘opgeven is geen optie’. 

Foto BIG Challenge, fotograaf Jannemieke Termeer.