Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar.

In november leest heel Nederland daarom één boek. Dit jaar is dat ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis. Lezers krijgen dit boek vanaf 1 november cadeau van de bibliotheekorganisatie BiblioPlus, dé plek voor leesbevordering, ontmoeting en gesprek.

Activiteiten bij BiblioPlus
Dit jaar staat Nederland Leest in het teken van het thema Over de grens. BiblioPlus organiseert daarom de hele maand november verschillende activiteiten rondom grenzen en het boek De wandelaar. Zo kunnen leden en bezoekers naar de bibliotheek komen om een gratis exemplaar op te halen, krijgen leesclubs een attentie en gaat Wim Daniëls op 14 november in op het thema tijdens Grenzeloos met Wim Daniëls in theater De Weijer in Boxmeer. Ook de ‘Begrijp je Taal’ lesgroepen gaan aan de slag met het boek.

Iedereen kan meedoen

Met een boek kun je je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen. BiblioPlus zet zich in om zoveel mogelijk mensen te activeren tijdens Nederland Leest. Om iedereen mee te laten lezen biedt BiblioPlus dit jaar daarom gratis twee speciale uitgaven van De wandelaar aan: een grootlettereditie en een editie in makkelijke taal. De grootlettereditie bevordert het lezen onder mensen met een visuele beperking en de editie in makkelijke taal is voor iedereen die (nog) niet zo sterk is in lezen. Haal je eigen exemplaar op en doe mee!

Meer informatie?
Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB en het bibliotheeknetwerk in Nederland ter bevordering van het lezen van boeken. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Meer informatie over de activiteiten vind je op onze website www.biblioplus.nl/nl.  Via de website van Nederland Leest is informatie over de nationale campagne beschikbaar.