Nawdèwir trapt nieuwe jaar af in Sint Anthonis

SINT ANTHONIS – De Peellandse theatermakers Hans van Gorp, Toon Maas & Piet Snijders trappen het nieuwe jaar af in Sint Anthonis. Op zondagmiddag 5 januari zitten ze met hun voorstelling Nawdèwir in MFC Oelbroeck, Breestraat 1-D te Sint Anthonis.
 
Nawdèwir draait lekker, zowel in dorpshuizen als in theaters. Zeker in thuisregio de Peel laat het publiek zich meegaand meevoeren in de theatrale gedachtekronkels van het trio Van Gorp, Maas & Snijders.
Dit drietal stond vijf jaar geleden aan de basis van de ‘Brabantse volksopera Mistero’, die uitverkochte schouwburgzalen trok in Oost=Brabant. Nadien vonden de drie met ‘Vruger waar alles bitter’ een hybride theatervorm uit, die ze ‘Brabants literair entertainment’ noemden. Nawdèwir is hun tweede theaterprogramma in dat genre.
In Nawdèwir pakt de krachtenbundeling van de troubadour, de theatermaker/clown en de schrijver/dichter wederom heel goed uit.
 
Inhoudelijk gaat Nawdèwir over de gemakken en soms hilarische ongemakken van het ouder worden, een realiteit waarmee intussen ook de ‘generatie van ’68’ wordt geconfronteerd.
Als Maas, Van Gorp & Snijders ‘horen, zien & zingen’ gaat het over pillen en pijntjes; over slikken en prikken en over van alles wat je niet wilt, maar overkomt. Nawdèwir is kleinschalig theater; van aandoenlijk tot abnormaal, van broos tot brutaal. Milde maatschappijkritiek, poëtische beschouwingen en absurdisme gaan in het programma hand in hand. Soms op ‘t randje, maar nooit eroverheen, want de platte lol is aan dit trio niet besteed. Brabants amusement zoals nog niet eerder gebracht; een ultieme zondagmiddagontdekking!
 
Nawdèwir: zondagmiddag 5 januari 14.00 uur in MFC Oelbroeck, Breestraat 1-D te Sint Anthonis. Kaarten à € 14,- te koop bij respectievelijk MFC Oelbroeck of via www.hansvangorp.nl.