Natuurwandeling door het Raamdal in Escharen

Natuurvereniging IVN Grave neemt u zondag 19 juni vanaf 10.00 uur mee door de natuur van het Raamdal in Escharen. Met natuurgidsen gaan we struinen langs de beek, heggen en bermen en genieten van het mooie landschap.

Het gebied bruist momenteel van het leven. Er is een grote diversiteit aan heggen ,bermen, vijvers,  bomen, struiken, planten  en dieren. Tijdens de wandeling is er volop aandacht voor alles wat er leeft en groeit.
Het Raamdal is een beekdalgebied aan de westkant van de Raam. Het heeft veel invloed ondergaan van de Beerse Overlaat en anderzijds van de Peelhorst. Door de ligging tussen de hoge zandgronden van de Peelhorst en het dal van de vlechtende rivieren is het een interessant gebied. Vanaf 1960 is het gebied grotendeels aan de landbouw onttrokken en is het nu een prachtig natuurgebied .
De wandeling start om 10.00 uur bij het parkeerterrein van de tennisvereniging aan de Karweg 2 in Escharen en duurt  ongeveer 2 uur.
Na afloop is er koffie en thee en fris  voor de kinderen. Wilt u daar gebruik van maken dan dient u zelf een beker , kop of glas mee te brengen. Dit om afval van wegwerpbekers te voorkomen.
Iedereen is welkom om aan deze wandeling mee te doen. Aanmelden is niet nodig. De route is niet geschikt voor rolstoelen. Deelname aan de wandeling is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld.