Natuurfeestje Tongelaar 

Woensdag 21 oktober van 11.00 tot 17.00 uur vieren we een kleinschalig Natuurfeestje.

Deze middag staat in het teken van natuur-educatie, met leuke activiteiten voor het hele gezin. Alles uiteraard Coronaproof. Het cultuurlandschap van het kleine landgoed in Mill doet denken aan het Franse platteland en er is ruimte genoeg om alles veilig te laten verlopen.

Het Avonturenpad
De vrijwilligers van Brabants Landschap zorgen voor leuke en educatieve activiteiten voor kinderen van 4 tm 12 jaar. Floor van den Elsen is vrijwilligerscoördinator op Tongelaar en heeft met haar team een Avonturenpad bedacht: “Via een avontuurlijke korte wandelroute kan je op zoek gaan naar paddestoelen en natuurvoorwerpen. Op het pad bevindt zich bijvoorbeeld een echte bushcrafter die je de fijne kneepjes van het maken van vuur bijbrengt en zijn er ‘mee-naar-huis-neem’ knutselactiviteiten zoals het maken van een oorwurmenhotel en zaadbommen. De kinderen gaan met hun ouders op pad met loep en speurkaart en genieten ondertussen van de herfst op Tongelaar in onze mooie natuur.”

 

Kleinschalige buitenactiviteiten op reservering
Bart van Hees (OntdekMill) is enthousiast dat er weer iets leuks georganiseerd wordt in Mill, zeker in deze moeilijke coronatijd: “Vanwege de geldende RIVM-richtlijnen als afstand houden en bezoekers spreiden hebben we ervoor gekozen om álle activiteiten buiten te laten plaatsvinden. We werken met vooraf reserveren en een tijdslot met maximum aantal bezoekers. Zo is er ruimte om van tevoren alles heel klein en rustig te houden. Ons motto is ‘klein maar fijn’.”

Picknicken

Behalve het Avonturenpad zijn er voor de volwassenen twee Fotografie-workshopwandelingen door Geert Giesbers en is er een buitenexpositie van natuurfotografen uit de regio te bewonderen. Support Your Locals Land van Cuijk verzorgen een picknick in de boomgaard bij het kasteel. Ook hiervoor geldt: alleen op reservering vooraf.  Het terras op de binnenplaats is de hele dag normaal geopend voor bezoek.

 

Natuurfeestje Tongelaar wordt georganiseerd door Kasteel Tongelaar, Brabants Landschap, Ontdek Mill en Support Your Locals Land van Cuijk. Alle activiteiten zijn onder voorbehoud van van recente ontwikkelingen. Meer informatie, inschrijven en het meest actuele nieuws kun je terugvinden op de officiële webpagina: www.brabantslandschap.nl/natuurfeestje-tongelaar.

 

Week van het Landschap
Natuurfeestje Tongelaar maakt onderdeel uit van de Week van het Landschap, een gehele week met diverse buitenactiviteiten rondom de infocentra van Brabants Landschap. Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 oktober is er van alles te doen in onze provincie, voor jong en oud. Houd de website van Brabants Landschap in de gaten voor het actuele activiteitenaanbod.