Natuurfeestje op Landgoed Tongelaar voor kinderen

Zondag 24 oktober wordt op Landgoed Tongelaar de Week van het Landschap gevierd met een Natuurfeestje. Deze middag staat in het teken van natuur en buitenspelen met educatieve activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

 
Programma
Vrijwilligers van Brabants Landschap, IVN en Scouting verzorgen natuuractiviteiten in de weide en boomgaard bij het kasteel. Je kunt mee op paddestoelen-bingo in het bos, pompoenen schilderen, pompoenslijm maken, vogelvoederhuisjes vlechten, vogelcupcakes versieren, zaadbommetjes en oorwurmenhotels maken of zoeken naar natuurvoorwerpen met de herfst-speurdoos. Een echte bushcrafter brengt je de fijne kneepjes bij van het maken van vuur, de natuurprofessor geeft mini-colleges in de kinderuniversiteit (o.a. over uilen) en er zijn dassenworkshops. Genoeg te doen dus!
 
Kosten en reserveren
Deelname is € 5,- per kind, ouders zijn gratis. Reserveren kan binnen verschillende tijdssloten via de website van Brabants Landschap of Kasteel Tongelaar. Het terras op de binnenplaats van het kasteel is deze hele dag vrij toegankelijk voor koffie, taart, lunch of speciaalbiertjes van de kasteelbrouwerij.
Het Natuurfeestje wordt georganiseerd door vrijwilligers van Kasteel Tongelaar, Brabants Landschap en Ontdek Mill. Dankzij Stichting DikGroen krijgen 50 kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben een free ticket.
 
Week van het Landschap
Natuurfeestje Tongelaar maakt onderdeel uit van de Week van het Landschap, een week met diverse buitenactiviteiten rondom alle locaties van Brabants Landschap. Van 24 tot en met 31 oktober is er van alles te doen in onze provincie, voor zowel jong en oud. Houd de website van Brabants Landschap in de gaten voor het actuele activiteitenaanbod.
 
Vrijwilligers Brabants Landschap
Op Tongelaar zijn heel veel vrijwilligers actief. Natuurgidsen die gidswandelingen begeleiden zoals Rondje Tongelaar, een vogelwerkgroep die o.a. uilenkasten ophangen, een Natuurwerkgroep die één keer per week het buiten- en tuinwerk op het landgoed verzorgt, vrijwilligers die kinderactiviteiten organiseren en begeleiden zoals op het Natuurfeestje of in het info-punt en geschiedeniskamer helpen. Heb je interesse of wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij Brabants Landschap? Neem dan contact op met Floor: floorvandenelsen@hotmail.com.
 
Natuurfeestje Tongelaar
Zondag 24 oktober
11:00 tot 17:00 uur
Kasteel Tongelaar (navigatie: Hoogedijk Mill)
www.kasteeltongelaar.nl
 
 
Alle activiteiten zijn onder voorbehoud van recente ontwikkelingen. De organisatie vraagt iedereen i.v.m. beperkte parkeerruimte om zoveel mogelijk met de fiets te komen.