Nationale Week van de Veiligheid

Wat kan jij als inwoner, ondernemer of werknemer doen om criminaliteit te voorkomen, alert te blijven op vormen van criminaliteit en je weerbaarheid te vergroten? Tijdens de Nationale Week van de Veiligheid.(11 t/m 17 oktober) organiseren ondernemers en gemeenten activiteiten voor ondernemers, bedrijven, medewerkers en inwoners waarbij die vragen centraal staan.

Behalve de inleveractie van steekwapens, staan in de Nationale Week van de Veiligheid de volgende activiteiten op het programma:

‘Underkoffer’
Hoe herken jij de geur van een drugslab, bepaalde signalen of gevaren en hoe doe je een (anonieme) melding? Die vragen komen aan de orde in ‘Underkoffer’. Het team Veiligheid en een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) staat open voor een gesprek op de volgende tijdstippen en locaties:
Dinsdag 12/10 van 10.30 uur tot 13.00 uur: Louis Jansenplein, gemeente Cuijk
Dinsdag 12/10 van 14.00 uur tot 15.30 uur: Haps, gemeente Cuijk, vlakbij of tegenover de basisschool
Woensdag 13/10 op de weekmarkt in Mill
Vrijdag 14/10 op de weekmarkt in Grave

Schouw
Woensdag 13/10 wordt het stationsgebied van Cuijk als onderdeel van het Veiligheidsarrangement Maaslijn geschouwd. Dat gebeurt behalve met alle betrokken partijen onder meer ook met de wijkraad Cuijk- centrum.
Donderdag 14/10 is er een speciale themaraad Veiligheid voor de gemeenteraad van Grave in de brandweerkazerne van Grave.

Talkshow
Het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseert onder leiding van presentator Ewout Genemans iedere avond een talkshow over het thema van de dag. Mis deze niet, want je krijgt veel informatie en praktische tips. De uitzending start om 19.30 uur en is terug te kijken wanneer je maar wilt. Houd de website in de gaten voor nadere informatie (https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/week-van-de-veiligheid). De bedrijfscontactfunctionarissen hebben dit gedeeld met hun contactpersonen.