Muzikale tweeling Judith en Tineke Steenbrink op Cicero-podium

SINT ANTHONIS – Altijd al willen weten hoe het leven van professionele muzikanten er uit ziet? Kom dan naar de Cicero-avond van maandag 18 november. De tweeling Judith en Tineke Steenbrink – muzikanten van het Holland Baroque ensemble – vertellen dan hun inspirerende verhaal.

De eeneiige tweelingzussen Judith en Tineke Steenbrink werden in 1997 geboren in Nijmegen en zijn getogen in Boxmeer. Al op zeer jonge leeftijden ontwikkelden beiden hun passie voor muziek. Uiteindelijk koos Judith voor de barokviool en Tineke voor het klavecimbel. Kamermuziek uit de 17e en 18e eeuw werd hun grootste passie en in 2006 richtten ze het ensemble Holland Baroque op dat onderscheidend is en naam maakt in binnen- en buitenland (www.hollandbaroque.com). Het ensemble zoekt vaak unieke samenwerkingen op met uiteenlopende muzikanten. Zo reisde het ensemble in oktober samen met Daniël Lohues langs de Nederlandse podia met een programma waarin Bach een belangrijke rol speelde. In 2017 won Holland Baroque samen met trompettist Eric Vloeimans de Edison Klassiek Publieksprijs voor hun album Carrousel. Judith en Tineke Steenbrink nemen het Cicero-publiek mee in de wereld van de barokmuziek en wat hen zo aantrekt in deze muziekvorm. Ook vertellen ze over hun professionele muziekcarrière, hoe hun ‘werkweek’ er uit ziet en wat ze allemaal doen en laten om op dit hoge niveau muziek te maken. Kortom: een uniek inkijkje in de wereld van twee professionele muzikanten.

Cicero Sint Anthonis nodigt iedereen van harte uit op maandag 18 november naar het inspirerende verhaal van Judith en Tineke Steenbrink te komen luisteren. De avond vindt plaats in MFC Oelbroeck aan de Breestraat 1d in Sint Anthonis, begint om 20.00 uur en de toegang is gratis, dankzij de ondersteuning van diverse sponsoren. Geniet van een bijzonder, inspirerend verhaal en verbreed uw referentiekader. Daarna kan er onder het genot van een drankje worden nagepraat.

Bij Cicero staan wereldse zaken én gebeurtenissen in de eigen regio centraal. Cultuur, politiek, maatschappij, sport, wetenschap en human interest komen aan bod. Boeiende thema’s, spraakmakend gepresenteerd vanuit een verrassend perspectief. Gewone mensen, bijzondere verhalen!

Op de hoogte blijven van de avonden die Cicero organiseert? Bezoek dan de website van Cicero: www.cicerosintanthonis.nl en schrijf u hier in voor de digitale nieuwsbrief. U kunt Cicero natuurlijk ook liken op Facebook: www.facebook.com/cicerosintanthonis.