Muziekvereniging Juliana huldigt 11 jubilarissen

Muziekvereniging Juliana uit Haps plaatst op zaterdagavond 15 oktober maar liefst 11 leden in de schijnwerpers. Dit vanwege hun mooie muzikale jubilea: een bijzondere gebeurtenis! De leden Tom Martens, Teun Verschuren en Emiel de Bruijn zijn dit jaar 25 jaar lid van Juliana. Sander Ermers, Jeroen Goossens en Martino Verheijen spelen alweer 40 jaar lid bij Juliana en Harry van Dijk is de diamanten jubilaris. Harry is alweer zestig jaar lid van de Hapse muziekverening. Echter: Koos Venbrux, Henk de Haas, Koos Peters Rit en Leo Claassen spannen de kroon: Dit viertal is maar liefst zeventig jaar lid van Juliana. Het kwartet is muzikaal niet meer actief binnen de vereniging maar dragen nog steeds, ieder op hun eigen manier, een steentje bij aan het welzijn van de club en daar is Juliana ze zeer dankbaar voor.

De jubilarissen worden gehuldigd door dhr. Robert Verhofstad, bestuurs afgevaardigde van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen.

Er wordt uiteraard niet alleen gehuldigd maar er wordt ook muziek gemaakt: Slagwerkgroep Juliana, Het LPM 30+ orkest en het orkest van Muziekvereniging Juliana zorgen voor de muzikale omlijsting!

Kortom: een bijzondere avond staat op de agenda. Muziekvereniging heet iedereen graag welkom. De aanvang is 19.30 uur. Zaal de Posthoorn aan de Kerkstraat 6 in Haps is geopend vanaf 18.30 uur, de toegang is gratis.

Muziekvereniging Juliana en de toekomst:

Muziekvereniging Juliana, opgericht in 1934, is nog steeds springlevend en nog steeds groeiende. De vereniging bestaat uit groot ‘hoofdorkest’ met ruim 50 muzikanten, een actieve Slagwerkgroep met ruim 15 leden, het Let’s Play Music 30+ orkest bestaande uit ruim 30 leden en blaaskapel de Rozenbottels, een groep fanatici bestaande uit 13 leden. Onlangs startte de vereniging , met succes, een nieuwe blokfluitopleiding, als kweekvijver van nieuw muzikaal talent, dit om de continuïteit te waarborgen. De agenda van Juliana en haar onderdelen blijft rijkelijk gevuld. Op zaterdagavond 22 oktober vindt het Blaaskapellenfestival plaats van De Rozenbottels met optredens van De Maasgalmkapel uit Kessenich (België), Muzicanka uit Blerick en natuurlijk de Rozenbottels. Daarnaast werkt de muziekvereniging aan een speciaal “Winter Musical concert” hetgeen op zondag 11 december gaat plaatsvinden in de Hapse St. Nicolaaskerk. Voor meer informatie over muziekvereniging Juliana: www.mvjuliana.nl of via haar mailadres: info@mvjuliana.nl

Foto: Kees Wientjes

Op de foto (van links naar rechts) de vier jubilarissen Leo Claassen, Koos Venbrux, Henk en Koos Peters Rit 3tijdens hun 60-jarig jubileum in 2012. Tien jaar later zijn ze nog steeds van de partij en zij worden dus (opnieuw) gehuldigd op zaterdagavond 15 oktober: een unieke gebeurtenis!