Museum in het donker komt terug!


Na het grote succes van vorig jaar, gaat Oorlogsmuseum Overloon ook dit najaar in de avonduren weer open voor publiek. Dit maal kunnen bezoekers meeleven met drie waargebeurde verhaallijnen rondom ‘de Slag bij Overloon’. Op 8, 9, 15, 16, 22 & 23 november komt het museum in de avond tot leven en wordt letterlijk in een ander licht gezet.

Hannie, Bob & Karl
Er staan drie personages en daarmee ook drie verhalen centraal tijdens deze avonden. Waargebeurde verhalen van gewone mensen die allemaal op zeker moment betrokken raakten bij de Slag bij Overloon.

Hannie maakte als achtjarig kind de Slag bij Overloon mee. Terwijl bijna heel Groeningen evacueerde bleef zij met haar familie thuis en verschanste zich in de schuilkelder met veertien personen.  Bob Dare kwam als jonge Britse soldaat in juni 1944 aan land op Gold Beach in Normandië en vocht zich hierna een weg door Europa. In de herfst van ’44 kwam hij met zijn Churchill tank aan in Overloon, daar veranderde zijn leven voorgoed. De Duitse Karl Schipper werd als tiener al uitgezonden naar o.a. Griekenland, Afrika en Frankrijk. Via allerlei omwegen kwam hij uiteindelijk in Nederland terecht. Zijn tijd in Overloon stond in schril contrast met zijn belevenissen in de jaren daarvoor.

Hoe vergaat het deze drie personages tijdens de Vergeten Slag bij Overloon?

Bezoekers komen erachter tijdens “Museum in het Donker”. Door meeslepende vertellingen, bijzondere authentieke beelden, videoprojecties en levensecht re-enactment worden ze op indringende wijze onderdeel van deze verhalen.

Stampottenbuffet

“Museum in het Donker” is te bezoeken op zes avonden in november. Ook kan er door bezoekers eventueel vooraf een lekker stampottenmaaltijd worden gegeten. Voor belangstellenden zijn kaartjes voor deze avonden te koop via de website van het museum en ook via www.museuminhetdonker.nl.