MPS de Zonnebloem vaart naar je toe deze zomer

Kom je ook een kijkje nemen op het schip?

CUIJK – In aanloop naar de start van het vaarseizoen gaat MPS de Zonnebloem een toer maken langs verschillende steden in Nederland. Vanaf dinsdag 17 augustus doet het MPS in het Brabantse Cuijk aan om het Nederlandse publiek en in het bijzonder de vrijwilligers, deelnemers en donateurs de mogelijkheid te bieden het prachtige aangepaste schip te bezichtigen. Vanwege de kwetsbaarheid van mensen met een lichamelijke beperking kunnen de vaarvakanties nu nog niet starten. Als alle ontwikkelingen positief blijven, dan hoopt de Zonnebloem begin september weer te kunnen starten met de vaarvakanties.

Kapitein Jolle Wietse Visser: “Na anderhalf jaar stil te hebben gelegen vanwege corona wordt er hard gewerkt om het schip vaarklaar te maken voor onze deelnemers. We willen zoveel mogelijk bezoekers alle faciliteiten laten zien die we op ons schip kunnen bieden aan mensen met een lichamelijke handicap. Daarnaast willen we laten zien dat we er alles aan doen om de vaarvakanties weer veilig en vertrouwd te kunnen organiseren.” Daarom zijn er speciale looproutes bedacht die de bezoekers alle voorzieningen die zijn getroffen laten zien. De rondleidingen worden in beperkte groepen georganiseerd, waarvoor iedereen zich vooraf moeten aanmelden. Per persoon kunnen maximaal twee kaarten worden gereserveerd. Visser licht toe: “Voor ieders veiligheid en gezondheid moeten we ons aan deze spelregels houden en kunnen we mensen die spontaan langskomen niet toelaten. De veiligheid van onze vrijwilligers en bemanning is topprioriteit en om die reden is de capaciteit beperkt.”

Aanmelden

Er kunnen maximaal twee tickets per bezoeker gereserveerd worden. Een ticket geeft toegang tot een bezoek van circa 1,5 uur. Om zoveel mogelijk mensen toegang tot het schip te kunnen toelaten, verzoeken wij iedereen om zich aan deze tijden te houden.

Gratis kaarten zijn te reserveren via https://eventix.shop/6mw4u66t

Het adres waar het schip aanmeert, is Waaistraat, 5431 EM in Cuijk.