Mill draait door krijgt steeds meer vorm

“Het is niet als steun voor de horecaondernemer maar als basis voor de gezamenlijke feesten”

Het idee om iets te organiseren als steun aan de gezamenlijke horeca- en dorpsfeesten in Mill is door veel inwoners positief ontvangen. “We kregen ook de vraag of we ook andere ondernemers gingen steunen,” vertelt Ad Heijs. “Maar we steunen geen individuele ondernemers met dit initiatief, we willen zorgen dat er een financiële basis komt om de gezamenlijke horeca- en dorpsfeesten in Mill te steunen. Zo worden bijvoorbeeld de kermis- en carnavalsfeesten door 0485-events samen met verschillende horecaondernemers georganiseerd. Nu bij de meeste horecaondernemers door de coronacrisis de reserves zijn opgedroogd is gezamenlijk investeren om die feesten te organiseren lastig en voor sommigen zelfs niet mogelijk. Maar dat soort feesten dragen wel bij aan de leefbaarheid van ons dorp. Daarom willen we zorgen dat die feesten door kunnen blijven gaan en ondertussen hebben we gemerkt dat veel inwoners dit een prima initiatief vinden.”

Onder de naam Mill draait door wil de initiatiefgroep in het weekend van 16, 17 en 18 juli een evenement organiseren in het Aldendrielpark. Ad: “Maar alleen als het kan zonder alle bekende coronaregels zal het doorgaan. We organiseren dit met uitsluitend vrijwilligers en ook het opbouwen, uitvoeren en opruimen doen we met vrijwilligers.” Als voorbeeld noemt Ad de bezetting van de bar wat door vrijwilligers gedaan zal worden. “Uit reacties die we kregen bleek dat inwoners dachten dat de lokale horeca de bar zou doen, maar dat is dus niet de bedoeling. Horecaondernemers zijn welkom om een drankje te komen doen en als ze willen mogen ze helpen, maar we willen hen vooral laten zien dat we als inwoners hun gezamenlijke initiatieven en feesten waarderen en willen steunen.” Bij de kermis- en carnavalsfeesten sluiten horecaondernemers de eigen deuren om gezamenlijk op locatie te zorgen voor een echt dorpsfeest. “Ik denk dat sommige horecaondernemers meer verdienen als ze het bijvoorbeeld in hun eigen zaak zouden organiseren, maar zij zien het belang om dit gezamenlijk te doen en daarmee wat moois neer te zetten voor de toekomst. Het zou jammer zijn als door deze coronatijd dat soort initiatieven op zouden houden, daarom Mill draait door.”

Ondertussen krijgt het weekend steeds meer vorm. “Diverse bands en DJ’s boden al aan om op te komen treden en ook kregen we al aanmeldingen van vrijwilligers die willen helpen. Daarnaast liet Paschal Noor weten ook ballonvaarten vanuit het Aldendrielpark dat weekend te willen doen. Hiervoor regelde hij ook al enkele collega’s. Van de tickets die verkocht worden gaat ook een groot deel naar de pot van dit weekend.” Tickets zijn a 175,- euro te boeken. De vaarten vinden plaats op zaterdagavond 17 juli. “Nadat de ballonnen zijn opgestegen is er een demonstratie met model-ballonnen. Dit zijn kleinere exemplaren van de bestaande ballonnen die hier regelmatig te zien zijn en worden radiografisch bestuurd.”

Vrijwilligers die willen helpen kunnen zich nog steeds aanmelden. Ook is Mill draait door op zoek naar sponsoren. Er zijn verschillende sponsorpakketten beschikbaar maar ook kan men op maat een speciale sponsorpakket samen stellen. “Maar ook kunnen clubs of verenigingen bijvoorbeeld een activiteit organiseren dat weekend in het park. Dat enerzijds om de eigen club te promoten en anderzijds om dit weekend extra vulling en aantrekkingskracht te geven. Samen kunnen we er beslist een fantastisch weekend van maken voor jong en oud.”

Like om op de hoogte te blijven de Facebookpagina van Mill draait door, stuur een mailtje voor meer informatie naar info@milldraaitdoor.nl en zie ook www.milldraaitdoor.nl