MIDDELEEUWSE MARKT & BIERGARTEN CONCERT KLOSTER GRAEFENTHAL GOCH

Es is wieder zover…. de Middeleeuwse markt is weer terug!

Op 22 en 23 Augustus 2020 is het eindelijk weer zover: Kloster Graefenthal de tijd terug, ditmaal naar het jaar des Heres 1286. Over het graafschap Gelre heerst de machtige Graaf Reinald I. Zijn Vader heeft het prachtige Kloster Graefenthal, speciaal voor de adellijke nonnen opgericht. De invloed van het klooster strekt zich uit ver over grenzen van het huidige Gelderland van Aken tot Arnhem, Nijmegen tot Harderwijk en Gennep tot de Betuwe. Menige adellijke Heer is hier reeds te gast geweest. Ook het volk heeft wederom de kans zich in deze bijzondere wereld onder te dompelen, ga het middeleeuwse avontuur aan! Zeer vele gasten zijn uitgenodigd: eervolle ridders uit diverse landen zijn gekomen om hun vaardigheid met zwaard en strijdbijl te presenteren. Handelaren hebben exotische waren uit verre streken meegenomen en ambachtslieden tonen hun vakmanschap.
 
U kunt genieten van de rijkelijke middeleeuwse spijzen en dranken in de middeleeuwse ‘Biergarten’, alles veilig en naar de laatste wettelijke Corona verordening. Neemt u alstublieft uw mondkapje mee of koop er ter plekke een.
Als highlight is er zaterdagavond een concert in de Biergarten van “des Teufels Lockvögel“ en “Datura“.
 
Verzeker u van de beste plaatsen en boek online via tickets.kloster-graefenthal.de!
Aldus komt tezamen naar de markt en de kampementen, duik in de middeleeuwen van de dertiende eeuw op een van de mooiste plekken van het oude Gelderland, in de bloeitijd van schildknapen, ridders, adellijke nonnen en jonkvrouwen.
Wij kijken ernaar uit u begroeten te kunnen op Kloster Graefenthal!
 
Openingstijden
Zaterdag 22 Augustus van 11:00-19:00 en het concert van 20:00 tot 24:00 uur.
Zondag 23 Augustus van 11:00-19:00 uur
 
 
Entree
Volwassenen: € 4,00
Kinderen (0-4 Jaar): gratis
Kinderen (5-12 Jaar): € 3,00
Studenten en Senioren: € 3,00
Zaterdagavond Concert: € 10,00
Combiticket Concert & Markt: € 12,00