Metworstarchief vanaf nu online beschikbaar

Boxmeer – Tijdens de drukbezochte ledenvergadering van 20 januari 2023 heeft de Archiefcommissie een nieuwe website met het online Metworstarchief gepresenteerd.

 
Met trots heeft de Archiefcommissie van Vereniging “De Metworst” tijdens de ledenvergadering van 20 januari 2023 een speciale website met een deel van het Metworstarchief gepresenteerd. De reacties van de aanwezige leden waren zeer positief. Vanaf nu zijn er zo’n 14.000 foto’s en 300 krantenartikelen en bestanden openbaar in te zien.
 
Deze website is het eindresultaat van jaren hard werk door de leden van de Archiefcommissie. De eerste stap hiertoe werd tijdens het jubileumweekend in 2015 gezet en heeft ertoe geleid dat er een echte Archiefcommissie werd opgericht. Deze commissie heeft als doel om onder eindverantwoordelijkheid van het Bestuur de analen van de Vereniging uit te bouwen, te archiveren, te beheren, te bewaken en waar mogelijk openbaar te maken.
 
Een belangrijk onderdeel van het werk van de Archiefcommissie is het verzamelen, inscannen en archiveren van zoveel mogelijk beeldmateriaal en documenten. Op dit moment zijn er al zo’n 35.000 foto’s gescand en gearchiveerd. Een team van vrijwilligers heeft de Archiefcommissie dit jaar geholpen bij het online zetten van het eerste deel van de foto’s. In de loop der tijd zullen er nog meer foto’s en documenten online gezet worden.
 
Deze speciale website is voor iedereen toegankelijk en zeer gemakkelijk in gebruik. Het is eenvoudig mogelijk om op specifieke woorden, personen of gebeurtenissen te zoeken.
 
Een echte aanrader voor iedereen die van de geschiedenis van Vereniging “De Metworst” houdt en deze eeuwenoude traditie een warm hart toedraagt: www.metworstarchief.nl
 
Als iemand nog mooie foto’s, film, documenten of ander Metworstmateriaal in bezit heeft, dan kan dit bij de Archiefcommissie gemeld worden. Dit materiaal wordt vervolgens door de commissie gedigitaliseerd en de originelen worden weer aan de eigenaar teruggegeven. Heeft u iets interessants in uw bezit, stuur dan een email naar: archief@metworst.nl.