Metameerschoolband ‘The Wednesdays’ in Bevrijdingsfestival

Boxmeer/ Nijmegen – Hoera! ‘The Wednesdays’ wint de publieksprijs met hun lied ‘Sh!ning Lights’! Ook dit jaar mag de schoolband ‘The Wednesdays’ van Metameer jenaplan Boxmeer op 5 mei het Bevrijdingsfestival in Nijmegen openen. Op zondag 10 april won zij in Doornroosje in Nijmegen tijdens het Freedom’s Cool Festival de publieksprijs voor beste schoolband. De band ging de strijd aan met 7 schoolbands uit de regio Nijmegen. Burgemeester Bruls van Nijmegen overhandigde de publieksprijs aan de trotse leden van de band. Nereida Claessens (basgitaar): ‘Ik vond het zondag echt geweldig. Ik heb het echt leuk gehad en ik heb mensen van de andere bands leren kennen. We hadden allemaal denk ik wel goede spanningen en hadden zeker veel vertrouwen dat we die prijs konden winnen maar alsnog was het niet te geloven! Ik ben trots op de band vooral een eer om samen te kunnen spelen op dit podium!’

‘Het was een bijzondere dag! De band genoot zichtbaar van elke minuut dat ze in Doornroosje was. Vanaf de soundcheck tot aan het echte optreden en uiteindelijk ook nog de prijsuitreiking! Ik ben heel trots op wat ze samen hebben neergezet. We bedanken het publiek voor al hun stemmen op ons. Nu mogen we het bevrijdingsfestival openen op 5 mei. Dat is een mooie kers op deze taart!’, aldus Rolf Hupkes, muziekdocent Metameer jenaplan Boxmeer.

Op het Bevrijdingsfestival in Nijmegen brengt ‘The Wednesdays’ het zelfgeschreven en gecomponeerde lied ‘Sh!ning Lights’ ten gehore. Ga vooral kijken en luisteren naar ‘The Wednesdays’ op 5 mei in Nijmegen.

Foto: Schoolband ‘The Wednesdays’ optreden in Doornroosje